2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Fidesz: A nyugdíjasok adatai már a Gyurcsány-kormánynak is megvoltak

A Fidesz szerint a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a Demokratikus Koalíció szóvivőjének Gréczy Zsoltnak a sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki politikus arról beszélt, az Orbán-kormány úgy döntött, hogy az összes magyar nyugdíjassal bővíti a Kubatov-listát. Szerinte az, hogy beolvasztják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba azzal is járhat, hogy idén ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése.


A Fidesz közleményében azt írta, hogy a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

Kiemelték: a nyugdíjasok számára semmilyen változást nem jelent, hogy novembertől a Magyar Államkincstár fogja folyósítani a nyugdíjakat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság helyett.

A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta megőrizte, sőt 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. Az inflációkövető nyugdíjemelésen túl jövőre nyugdíjprémium kifizetésével is számolnak, mert szeretnék, ha a gazdasági növekedés eredményét a nyugdíjasok is éreznék. A nyugdíjasok a rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével havi szinten is több ezer forintot spórolnak meg – jegyezte meg a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.