EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Fidesz: A nyugdíjasok adatai már a Gyurcsány-kormánynak is megvoltak

A Fidesz szerint a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a Demokratikus Koalíció szóvivőjének Gréczy Zsoltnak a sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki politikus arról beszélt, az Orbán-kormány úgy döntött, hogy az összes magyar nyugdíjassal bővíti a Kubatov-listát. Szerinte az, hogy beolvasztják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba azzal is járhat, hogy idén ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése.


A Fidesz közleményében azt írta, hogy a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

Kiemelték: a nyugdíjasok számára semmilyen változást nem jelent, hogy novembertől a Magyar Államkincstár fogja folyósítani a nyugdíjakat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság helyett.

A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta megőrizte, sőt 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. Az inflációkövető nyugdíjemelésen túl jövőre nyugdíjprémium kifizetésével is számolnak, mert szeretnék, ha a gazdasági növekedés eredményét a nyugdíjasok is éreznék. A nyugdíjasok a rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével havi szinten is több ezer forintot spórolnak meg – jegyezte meg a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.