2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld

Fidesz: Botka számoljon el a szegediekkel!

Számoljon el Botka László a szegediekkel, mondja el nekik, miből van pénze luxusterepjáróra, luxusutakra és luxusórára – erre a kormánypártok nevében Hollik István KDNP-s képviselő szólította fel a szegedi polgármestert, az MSZP Robin Hood-i szlogenekkel kampányoló miniszterelnök-jelöltjét.

A helyi Fidesz-alapszervezet megrendelésére közvélemény-kutatás készült Szegeden, amelynek során a megkérdezett helybeliek 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Botka László MSZP-s polgármesternek, miniszterelnök-jelöltnek el kell számolnia vagyonosodásáról és luxustárgyairól.


– Az emberek tudnak arról, hogy olyan luxustárgyak vannak Botka László tulajdonában, amelyeket korábban nem vallott be vagyonnyilatkozatában – részletezte Hollik a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.
Az elvégzett kutatásból kiderült, hogy a szegediek többsége hallott róla, hogy városuk első embere megpróbálta eltitkolni előlük luxustárgyait, és arról is, hogy a helyi Fidesz-frakció vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a polgármesterrel szemben – magyarázta a kormánypárti politikus.

Különösen pikáns a luxustárgyak elhallgatása egy olyan politikus esetében, aki „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel kampányol a miniszterelnöki posztért.

Ezért Hollik arra kérte Botkát, hogy a „szegediek kedvéért” válaszoljon, honnan van pénze a luxusutazásokra, luxusterepjáróra és luxuskarórára. Sőt hozzátette: arról is jó lenne Botkának nyilatkoznia, van-e összefüggés az ő vagyonosodása és a Czeglédy Csaba szombathelyi ellenzéki önkormányzati képviselő „irányította bűnszervezet között”.

Kapcsolódó Cikkek