EUR: 317,99 Ft
CHF: 271,89 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Fidesz: Mit tud az MSZP és a DK a Czeglédy-ügyben lefoglalt arany eredetéről?

Az Fidesz-frakció arra szólítja fel az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót (DK), hogy árulják el, mit tudnak Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyében lefoglalt arany eredetéről.

A Fidesz képviselőcsoportja pénteki közleményében arra reagált, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője bejelentette: egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az ügynevezett Czeglédy-ügyben.


A kormánypárti frakció szerint Czeglédy Csaba bűnszervezete lebukott, “Gyurcsány és Botka ügyvédje egy osztrák széfben rejtegetett aranyat és talán külföldön rejtegeti a diákoktól és az államtól ellopott többi pénzt is”. Az aranyat a ki nem fizetett diákok pénzéből szerezték? – teszi fel a kérdést közleményében a Fidesz.

Az ügyben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, az eljárás egyik gyanúsítottja Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré épülő bűnszervezet 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pártszakadás szélére került a Jobbik

    Pártszakadás szélére került a Jobbik

    „Mi magunk” néven önálló platformot alakítottunk a Jobbikon belül – jelentette be tegnap Toroczkai László. Ásotthalom jobbikos polgármestere a pártszakadást sem zárta ki azok után, hogy Sneider Tamással szemben alulmaradt az elnökválasztó kongresszuson.

  • Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt – írta a Magyar Idők.