2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Salgótarján

Folyamatos a gazdák kifizetése

A nógrádi gazdák az elmúlt napokban kevés kivételtől eltekintve már hozzájutottak elnyert támogatásaikhoz. A megyében közel 6,3 milliárd forint utalványozására már sor került a nógrádi gazdálkodóknak – hangsúlyozta hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Szabó Sándor. Kiderült az is: az előzetes ellenőrzés bevezetésével mintegy 60 százalékkal csökkent a problémás kérelmek száma.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékeztetett rá: az uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. december 31-én megszűnt. Feladatait a Magyar Államkincstár vette át, azonban az ügyfélszolgálatokat a megyei kormányhivatalok működtetik tovább, és végzik a helyszíni ellenőrzéseket. A feladatokat Nógrád megyében – a korábban megszokott helyen és változatlan ügyfélfogadási időben – a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya végzi Salgótarjánban, a Bartók Béla út 17. szám alatt.


Dr. Szabó Sándor ismertette: a Magyar Államkincstár a 2016. évi egységes kérelmekben igényelt támogatásokra 2017-ben eddig 151,5 milliárd forintot utalványozott, amelyből közel 6,3 milliárdot Nógrád megyében fizettek ki. Így a 2016. évi előleg- és részfizetésekkel együtt 2017. június 27. napján országosan 411,4 milliárd forint kifizetésénél tartunk az egységes kérelemhez kapcsolódó támogatások esetében. Ez az összeg az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 38,6 milliárd forint többletet jelent – húzta alá a kormánymegbízott.

fotó: www.nmkh.hu
Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott (jobbra) a tájékoztató alkalmával a szakterületért felelős főosztály vezetőjét, Bacsa Annamáriát (balra) is bemutatta

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.