EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Dunaújváros

Folyamatos fejlesztések a szakképzési centrumban

Jelentősen megújulnak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményei. A beruházások az energiahatékonyság növelését szolgálják, így a napelemek felszerelése mellett a nyílászárókat is korszerűsítették. 

Már ősszel bejelentették, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben jelentős korszerűsítési beruházásokat hajtanak végre. Tavasszal megkezdték a munkálatokat, amelyek során a Rudas, a Hild, a Dunaferr és a Lorántffy iskolára is napelemeket helyeztek el. A négy intézményre összesen mintegy 800 napelem került, 120 millió forint értékben.


A Hild iskola nyílászáróit már korábban lecserélték
(fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Ezek hozzájárulhatnak az energiahatékonyság növeléséhez, így hosszabb távon megtérülhet a befektetett összeg. Hasonló célt szolgált a nyílászárók cseréje, illetve felújítása is. A Hild Iskolában már korábban elvégezték a fejlesztést, mintegy húszmillió forint értékben. Összesen 175 ablakot és három ajtót cseréltek le, így a megfelelő szellőzés mellett a fűtés költségeit is sikerült racionalizálni. A Lorántffy középiskola kollégiumában a napokban láttak hozzá a teljes homlokzati hőszigetelés megvalósításához és a külső nyílászárók cseréjéhez. Utóbbi több mint százharminc millió forintos beruházás. A napelemek felhelyezésével együtt a Dunaferr Iskola tetőszerkezetét is kijavították. Összességében tehát jelentősen megújultak a Szakképzési Centrum intézményei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.