2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Folyamatos fejlesztések a szakképzési centrumban

Jelentősen megújulnak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményei. A beruházások az energiahatékonyság növelését szolgálják, így a napelemek felszerelése mellett a nyílászárókat is korszerűsítették. 

Már ősszel bejelentették, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben jelentős korszerűsítési beruházásokat hajtanak végre. Tavasszal megkezdték a munkálatokat, amelyek során a Rudas, a Hild, a Dunaferr és a Lorántffy iskolára is napelemeket helyeztek el. A négy intézményre összesen mintegy 800 napelem került, 120 millió forint értékben.


A Hild iskola nyílászáróit már korábban lecserélték
(fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Ezek hozzájárulhatnak az energiahatékonyság növeléséhez, így hosszabb távon megtérülhet a befektetett összeg. Hasonló célt szolgált a nyílászárók cseréje, illetve felújítása is. A Hild Iskolában már korábban elvégezték a fejlesztést, mintegy húszmillió forint értékben. Összesen 175 ablakot és három ajtót cseréltek le, így a megfelelő szellőzés mellett a fűtés költségeit is sikerült racionalizálni. A Lorántffy középiskola kollégiumában a napokban láttak hozzá a teljes homlokzati hőszigetelés megvalósításához és a külső nyílászárók cseréjéhez. Utóbbi több mint százharminc millió forintos beruházás. A napelemek felhelyezésével együtt a Dunaferr Iskola tetőszerkezetét is kijavították. Összességében tehát jelentősen megújultak a Szakképzési Centrum intézményei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.