EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szombathely

Főszerepben a labda

Lassan egy hónapja már, hogy kitört a vakáció, tombol a nyár, a szülők pedig jó előre igyekeztek gyermekeiknek hasznos elfoglaltságot találni, így aztán sokan küldték sporttáborokba csemetéiket.

Sportláz kerítette hatalmába május-júniusban a szombathelyieket, hiszen a Falco KC NB I-es kosárlabdacsapata a bajnoki címért, az AVUS felnőtt vízilabdázói pedig az első osztályba jutásért küzdöttek hatalmasat. Miután a sárga-feketék ezüstérmesek, a vízipólósok pedig bajnokok lettek és feljutottak az OB I-be, felfokozott érdeklődés kísérte mind a kosár-, mind a vízilabdatábort.


A profik is meglátogatták a gyerekeket a táborban Fotó: BM

Egykori és jelenlegi Falco-játékosok, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Tóth Norbert és Simon Kristóf is meglátogatták a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület által szervezett napközis sporttábort, ahol tágra nyílt szemekkel fogadták a 8–13 éves srácok és lányok a kiváló kosárlabdázókat, ugyanis a táborlakók közül sokan tudták, hogy a sárga-feketék szoros küzdelemben ezüstérmet szereztek. Megtudhattuk a sportolókról, hogy mikor és miért éppen a kosárlabdát választották gyermekkorukban, de azt is, hogy mit éreznek, amikor a magyar válogatott címeres mezét húzzák fel és éneklik a Himnuszt. Perl Zoltán és Tóth Norbert is azt kérte az ifjú kosárlabda-palántáktól, hogy tanuljanak meg minél hamarabb és minél jobban angolul, hogy minél előbb kitáruljon számukra is a világ. Amikor pedig a példaképekről érdeklődtek a srácok, Pankár Tibor, Kálmán László, Stephen Curry és James Harden neve is elhangzott.

Szarka Zsuzsanna táborvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a táborban a játékon és a technikán volt a lényeg, de az sem volt mellékes, hogyan kell viselkedni közösségben. A gyerekeket tudásuknak megfelelő csoportokba osztották be, ahol általános és labdás ügyességfejlesztés, koordinációs képességfejlesztés, játékos sorversenyek, filmnézés, valamint csapatépítő dzsembori is szerepelt a programjaikban.


Országszerte ingyenes vízilabdatáborokat rendezett a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség tulajdonában lévő Grassroots Sport Nonprofit Kft., így a szombathelyi fedett uszodában is eltölthettek egy-egy kellemes, de igazán mozgalmas hetet a szombathelyi gyerkőcök. A 6 és 10 év közötti lányok és fiúk számára rendkívül népszerű, ,,Pólónyár 2017” elnevezésű tábor keretlétszáma a sikeres marketingtevékenységnek köszönhetően pár nap alatt betelt. Egy heti turnusba 60 gyermek, összesen tehát 120 lurkó jelentkezését várták a szombathelyi szervezők.  Szummer Tamás táborvezető lapunknak elmondta, hogy a napközis jellegű táborban a hozott tudásuknak megfelelő csoportokba osztva napi két úszófoglalkozás várt a kisebb és nagyobbacska palántákra, attól függően, hogy még csak az egészen kis vízben érezték magukat biztonságban, vagy már folyamatos úszást is produkáltak.

Naponta két úszófoglalkozás várta a gyerekeket Fotó: CSG

– A legfiatalabbakat akartuk becsalogatni a szombathelyi fedett uszodába és megmutatni, hogy milyen minőségi fejlesztés zajlik az immár OB I-es csapattal rendelkező Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnél (AVUS) – tette hozzá Szummer Tamás, aki szerint a fegyelem és a figyelem elkerülhetetlen, vizes környezetben ugyanis csak ez lehet az az eszköz, amellyel balesetmentesen és eredményesen megtanítható ekkora létszámú lány és fiú. Az úszóedzők között az AVUS OB I-es vízilabdázója, a közönségkedvenc Kutasi Rómeó is feltűnt. A gólzsák szerint nagyszerű érzés tudni, hogy ilyen népszerű a vízilabda Szombathelyen, hiszen ezáltal évekre előre biztosítható a helyi pólósutánpótlás.

A kicsiket is sikerült becsalogatni az uszodába Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.