2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Gyanús csomag miatt evakuálták az utasokat a pályaudvarról

Evakuálták az utasokat az új New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) épületegyüttese alatti vasúti pályaudvarról, egyes hírek szerint egy gazdátlan gyanús csomag miatt volt erre szükség – közölte vasárnap az amerikai média.

Az amerikai metropolisz egyik közlekedési vállalata, a PATH a Twitteren tájékoztatta az utasokat arról, hogy a rendvédelmi szervek intézkedése miatt felfüggesztették a pályaudvaron a szolgáltatásokat.


A vállalat közleményéből nem derül ki, hogy a rendőrségi intézkedésre miért volt szükség, de a CBS hírtelevízió úgy értesült, hogy gazdátlan csomagot találtak egy szerelvényen.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás következtében romba dőltek a WTC ikertornyai. Az al-Kaida terrorszervezet által elkövetett merényletben több mint 2700-an haltak meg. A romba dőlt tornyok helyett körülbelül egy évtized alatt új épületegyüttest húztak fel. Az egyik ikertorony helyén egy 104 emeletes, 541,3 méter magas, One World Trade Centernek elnevezett felhőkarcoló épült, amely New York legmagasabb épülete. Az épületegyüttes alatt föld alatti közlekedési csomópontot alakítottak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.