EUR: 310,19 Ft
CHF: 258,61 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Tatabánya

Gyógyító képek a kórháznak

Fehér János képeit csodálhatják meg a Szent Borbála Kórház hematológiai osztályának betegei és látogatói. A fotóművész rengeteg képet adományozott az osztálynak, mindezt azért, hogy a betegek és a dolgozók mindennapjait szebbé varázsolja.

A kórház egyik osztálya sem leányálom, ám a hematológiai osztályra ez különösen igaz, így ezek az alkotások jó helyre kerültek, hiszen a képnézegetés a lélek terápiája, erős hatással van rá.


Fehér János festményeinek szemlélése gyógyító hatással van a lélekre

Dr. Lőke János főigazgató is rendkívül örült az adománynak.

A művész páciensként került kapcsolatba a kórházzal. Számomra különösen tiszteletre méltó és különösen szép az, ha valamilyen betegségből valami szép születik, ami a többieknek is ajándék. Fehér János egészen különleges képeket készít, néhányat kitehettünk a falakra, és itt is maradhatnak. Így kellemesebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk a kórházat, hogy akinek itt kell lenni, az minél kellemesebb körülmények között lehessen a kórházban – mondta.
Fehér János képei grafikák, valós képekből készültek, mindegyikben van valami, amiért érdemes megállni előtte néhány percre.

Egyfajta tudatosság szerint válogattam össze a képeket, amelyeket a Szent Borbála Kórháznak adományoztam. Próbáltam úgy összeválogatni őket, hogy passzoljon színekben, formában, esetleg a „problémában” is – mondta el a művész.

A képek egy-egy úgynevezett mögé nézést fejeznek ki, hogy lássunk egy problémát, akár betegséget másképpen, vagy a dolgok mögül is. Ez az, amit meg kell tanulnunk, és ez az, amihez Fehér János képei egy kis segítséget adnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.