2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Győr

Győr lesz az Anna-bál díszvendége

A legendás Anna-bál idén a 192. születésnapját ünnepli. Szokás szerint Balatonfüreden rendezik, ahol július 29-én Győr lesz a díszvendég. A sajtótájékoztatón a várost Somogyi Tivadar alpolgármester képviselte.

Somogyi Tivadar elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés Győr számára ez a kezdeményezés, mert általa a két város még inkább megismerheti egymás kultúráját. Győrnek és Balatonfürednek egyaránt nagyon fontos a hagyományőrzés, büszkék lehetnek nemzeti tradícióikra.


Az Anna-bál minden évben kiemelkedő társadalmi esemény fotó: MTI/Mátyus Tamás

Ha Győr a barokk városa, szerinte Füred talán a reformkoré lehetne, ugyanis akkorra nyúlik vissza az Anna-bál első megrendezése.

 

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról számolt be, hogy a két város közti együttműködés markáns turisztikai és emberek közötti kapcsolatot is jelent, kezdeményezése pedig annak köszönhető, hogy a külföld reprezentálásán túl szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni a hazai tájak bemutatására.

Az Anna-bálon díszvendégként lép fel a Győri Balett, de a szervezők számos kísérőprogrammal is készülnek. Idén először utcabállal zárul a balatonfüredi mulatság, ahová ugyancsak előzetes regisztráció szükséges majd, és persze dresszkód köti a résztvevőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.