2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Győr lesz az Anna-bál díszvendége

A legendás Anna-bál idén a 192. születésnapját ünnepli. Szokás szerint Balatonfüreden rendezik, ahol július 29-én Győr lesz a díszvendég. A sajtótájékoztatón a várost Somogyi Tivadar alpolgármester képviselte.

Somogyi Tivadar elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés Győr számára ez a kezdeményezés, mert általa a két város még inkább megismerheti egymás kultúráját. Győrnek és Balatonfürednek egyaránt nagyon fontos a hagyományőrzés, büszkék lehetnek nemzeti tradícióikra.


Az Anna-bál minden évben kiemelkedő társadalmi esemény fotó: MTI/Mátyus Tamás

Ha Győr a barokk városa, szerinte Füred talán a reformkoré lehetne, ugyanis akkorra nyúlik vissza az Anna-bál első megrendezése.

 

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról számolt be, hogy a két város közti együttműködés markáns turisztikai és emberek közötti kapcsolatot is jelent, kezdeményezése pedig annak köszönhető, hogy a külföld reprezentálásán túl szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni a hazai tájak bemutatására.

Az Anna-bálon díszvendégként lép fel a Győri Balett, de a szervezők számos kísérőprogrammal is készülnek. Idén először utcabállal zárul a balatonfüredi mulatság, ahová ugyancsak előzetes regisztráció szükséges majd, és persze dresszkód köti a résztvevőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.