EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Halottnak tettette magát a megkéselt lány

Darabokra hullott a megkéselt tiszalöki édesanya családja. A kórházból kiengedett asszony a régi albérletébe nem mehet vissza, ezért egy ismerőséhez költözött, ahová nem viheti a három gyerekét.

Végre mosolyogni is tud, és már a nyári táborozást tervezi az a tiszalöki kisfiú, akinek egész családját megkéselte anyjuk korábbi élettársa, Sz. Zsolt. A támadót öt nappal később fogta el a rendőrség. Azóta kihallgatták és beismerő vallomást tett. A család felépüléséért az asszony volt férje, a gyerekek édesapja, Balogh János is szorított. Mint megírtuk, az anyát már kiengedték a nyíregyházi kórházból, azonban a 15 éves Vanesszára újabb műtét vár. Andi holnap mehet az édesapjához, ahol öccse, Jancsika várja.

– Azon az éjjelen a kisfiam a konyhában a nővérével, Vanesszával aludt, amikor nagy csattanásra ébredtek – mesélte a Lokálnak az apa. – A kisfiam átment a szobába, s látta, hogy az anyja az ágyon, a hátán feküdt, Zsolt pedig rajta ül, a kezében késsel. Hiába küzdött a volt feleségem, nem bírt vele, több szúrás is érte. Miközben a fiam a hátát ütötte, a két lányom próbálta lelökni a férfit róla. Zsolt ezután a gyerekek ellen fordult. Jancsika kezét, majd Vanessza lábát vagdosta össze, végül az udvaron Andira támadt. A lányom az életéért harcolt, aztán taktikát váltott. Nem mozdult, halottnak tettette magát, Zsolt ekkor elszaladt. Meggyőződésem, ha Andi nem védelmezi az anyját és a testvéreit, Zsolt megöl mindenkit. A kisfiam esténként nehezen alszik el és gyakran sírdogál. A támadás óta nem volt otthon, fél átlépni a küszöbét is. Napközben a szomszéd gyerekekkel játszik, és abban reménykedik, hogy a testvéreivel idén is elmehet majd a nyári táborba.

A megkéselt édesanya, G. Andrea sem tud visszamenni a rémségek házába, ahol élettársa többször is bántalmazta. Most egy ismerősénél húzta meg magát, ahová a gyerekeket nem viheti magával.

– Hiába próbáltam feljelentést tenni, a hatóság lebeszélt róla. Pedig ha komolyan vesznek, talán megelőzhető lett volna a tragédia – vélte az édesanya.

 

Ki nevelje a gyerekeket?

A megkéselt édesanya, G. Andrea úgy döntött, amíg nem talál másik otthont, a gyerekeit a volt férje nevelje. Csakhogy a gyámhatóság erről semmit sem tud.

– Tavaly éppen az édesapa bántalmazása miatt került sor a gyerekek védelembe vételére, bírósági ítélet is született a távoltartás elrendeléséről. Ezért eleve kizárt, hogy a gyermekeket az édesapánál helyezzék el – szögezte le a Lokálnak dr. Hosszú József, a tiszavasvári kormányhivatal vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően – derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

 • Halálra égett egy ember Tatán

  Halálra égett egy ember Tatán

  Belehalt égési sérüléseibe egy idős nő Tatán péntek délután – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).