EUR: 323,50 Ft
CHF: 283,68 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnap éjfélig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható adatok szerint pénteken három, szombaton 32, vasárnap 19 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és az ukrán határszakaszon hét migránst fogtak el.


A március 28-ától hatályos jogszabályok szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőrség az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen Magyarországon tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 166 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a rendőrök. Az azt megelőző héten – június 19-től 25-ig – ez a szám 202 volt. A román és az ukrán határszakaszon hét migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország számára egyértelmű, hogy megállapodást kell elérni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, mert ennek elmaradása komoly károkat okozna az Európai Unió megmaradó részének, tekintettel arra, hogy Nagy-Britannia az EU második, a világ ötödik legnagyobb gazdasága.