2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Hatvanezres nézőszámmal zárták az évadot a szimfonikusok

Kilencvenhárom koncerten hatvanezer néző láthatta a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásait a most záruló évad során – hangzott el az együttes évadzáró társulati ülésén.

Kiss János alpolgármester (Fidesz–KDNP) hangsúlyozta, hogy a kultúra mindig is fontos volt Miskolcnak, de a jövőben kiemelt szerepet szánnak ennek a területnek. Mint elmondta, a város büszke szimfonikus zenekarára, amelynek a kulturális nagykövet szerepét is szánják. Ehhez az önkormányzat minden tőle telhető támogatást igyekszik megadni.


Gál Tamás, az együttes művészeti vezetője a jövőbeli tervek közül kiemelte, hogy szeretné a zenekar kapcsolatát erősíteni a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével, szeretné a próbajátékok színvonalát emelni, valamint a belső kohéziót erősíteni.

Mint rámutatott, minden zenész egyformán fontos, mindenkire szükség van. Az elmúlt évadban több zenekari tag is kapott szólistaszerepet, amelyben mindannyian nagyszerűen helytálltak. Mindez azt bizonyítja, hogy egyéni szinten is magasan képzettek a zenészek – tette hozzá a művészeti vezető.

Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető hangsúlyozta, hogy a 93 koncerten a 60 ezer vendég rendkívül magas nézőszámot jelent. Kiemelte a külföldi turnék és a bérleten kívüli koncertek sikereit.

A társulati ülésen bejelentették, hogy a zenekar tagjainak szavazatai alapján az évad zenésze Nyíri Zsolt, a zenekar első hegedűszólamának vezetője lett.

Az új évadot augusztus 23-án nyitja az együttes, de előtte még találkozhat velük a közönség július 7-én a miskolci Generali Arénában, ahol a Hooligans zenekarral közösen adnak majd nagyszabású koncertet.

Kapcsolódó Cikkek