EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Életmód

Házi fagyi a hűtőből

A legenda szerint I. Károly angol király kedvenc fagylaltjának receptje államtitok volt, a mai Olaszországban pedig már egyetemi szinten tanítják a fagyikészítést. A Carpigiani Gelato Universityre minden évben túljelentkezés van, pedig nem olcsó egy-egy kurzus. Aki azonban otthon szeretne egy kis jeges finomságot készíteni, annak szívesen ajánlunk néhány egyáltalán nem titkos és ingyenes receptet.

Uborkás – Profimedia, Alamy

Tejfölfagyi uborkás vagy csokis feltéttel

 

Hozzávalók a fagyihoz: 200 ml habtejszín, 900 g tejföl, 1 lime reszelt héja, 8 dkg porcukor
Hozzávalók az uborkás feltéthez: 1 db kígyóuborka, 10 szál koriander, 1 lime leve
Hozzávalók a csokis feltéthez: 10 dkg 70%-os étcsokoládé

Csokireszelékes – Profimedia, Digifoodstock

 

Elkészítés: a porcukrot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, ráreszeljük a lime héját. Alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és megint jól összekeverjük. Mélyhűtőbe tesszük kb. 6 órára. Az első óra után félóránként egyszer átkeverjük. Az uborkás feltéthez az uborkát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és a lime levét. Összekeverjük és a fagyigombócokra tesszük. Ha a csokis verziót választjuk, a csokit apróra vágjuk és rászórjuk a fagyigombócokra.

Epres – Profimedia, Digifoodstock

Főzött eperfagyi
Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2,5 dl tej, 18 + 5 dkg dkg cukor, 25 dkg eper (lehet fagyasztott is), 5 tojássárgája, 1 tk. vaníliakivonat, 1 csipet só
Elkészítés: lassú tűzön folyamatosan kevergetve forraljuk fel a tejet, amihez már hozzáadtuk a cukrot is. Amikor forr, vegyük le a tűzről. A tojássárgákat keverjük össze, majd nagyon lassan töltsük hozzá a tejet, és folyamatosan keverjük. A tojásos-tejes keveréket öntsük a főzőedénybe, és ismételten nagyon lassan főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a sót, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd kb. 2 órára tegyük a mélyhűtőbe. Az epret mossuk meg, csumázzuk le, majd vágjuk fel, szórjuk meg a maradék cukorral, turmixoljuk össze. Amikor a vaníliás tejet kivettük a mélyhűtőből, robotgéppel keverjük hozzá a tejszínt és a gyümölcspépet. Közepes fordulaton keverjük legalább 5-10 percig, majd lezárt edényben tegyük az eperfagyit a mélyhűtőbe, és legalább 4 órán át fagyasszuk.

Banános – Profimedia, PhotoCuisine RF

Egyszerű banános joghurtfagyi

Hozzávalók: 6 db fagyasztott(!) banán, 2,5 dl joghurt, 1 ek. porcukor

Elkészítés: az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és 6-8 perc alatt krémesre turmixoljuk. Frissen fogyasztva a legjobb.

Kapcsolódó Cikkek

  • Legyél te a fesztiválkirálynő!

    Legyél te a fesztiválkirálynő!

    Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.

  • Forró testbe hideg levest!

    Forró testbe hideg levest!

    Az étkezés a kánikulában nehéz ügy, hiszen a hőség által megterhelt szervezet nem kívánja a nehéz táplálékot, a tartalmas ételeket és a rostokat.