2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Szombathely

Horvát nap a Fő téren

Idén sem okoztak csalódást a horvátok: ismét ígéretes ízelítőt kaptunk a déli virtusból, a fergeteges hangulat sok érdeklődőt vonzott Szombathely Fő terére július 1-jén.

Szombathelyen és Vas megyében több ezer horvát él, hagyományaikat évszázadok óta őrzik. Sokak örömére immár kilencedik alkalommal találkoztak a nemzetiség képviselői a Fő téren, hogy ebből átnyújtsanak egy szeletet. A horvát nyelvű szentmise után hagyományőrző csoportok léptek színpadra: énekesek, táncosok, tamburások szórakoztatták a horvát kultúra és népi hagyományok kedvelőit, majd késő este táncházzal ért véget a IX. Horvát Nap.

A Fő téren találkoztak a horvátok Fotó: CSG

Zenével és tánccal szórakoztatták az érdeklődőket Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.