EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Külföld

Huszonöt embert lőttek meg egy rapkoncerten

Huszonöt embert lőttek meg Arkansas amerikai szövetségi állam fővárosának, Little Rocknak egyik éjszakai bárjában egy rapkoncerten szombaton – közölte a helyi rendőrség.

A Power Ultra Lounge nevű szórakozóhely estjére érkezett vendégek közül néhányan összevitatkoztak, majd fegyvert rántottak, és lövöldözni kezdtek. Huszonöt embert lövedék sebesített meg, míg hárman egyéb sérüléseket szenvedtek. Egy sebesült élete sincs veszélyben – tette hozzá a rendőrség.


Bűnügyi helyszínelők dolgoznak a Power Ultra Lounge nevű szórakozóhely előtt Arkansas szövetségi állam fővárosában,/Fotó: MTI/AP/Andrew DeMillo)

Kenton Buckner, a város rendőrfőnöke riportereknek elmondta, hogy több embert kezelnek gyanúsítottként.

Egy, az interneten keringő felvétel szerint teltház volt a memphisi Finese 2Tymes rapper koncertjén. A lövöldözésre az egyik szünet elején került sor, tizenegy másodperc alatt több mint 24 lövés dördült el.

“Little Rockban egyre több a bűnügyi probléma” – írta közleményében Asa Hutchinson kormányzó.

“Úgy tűnik, hogy néhány naponta véres lövöldözések kerülnek az újságok címlapjára, és ez a reggeli eseményekkel tetőzött” – tudatta.

/Fotó: MTI/AP/Andrew DeMillo)

Hutchinson közölte, hogy szövetségi forrásokat ajánlott fel a probléma kezelésére a város polgármesterének.

Little Rockban a héten körülbelül egy tucat autós lövöldözésre került sor, bár egyelőre semmi nem utal arra, hogy ezeknek közük lenne a szombati eseményekhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Legkevesebb két ember meghalt a vasárnap esti torontói lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is életét vesztette, a sebesültek száma 13 – közölte a város rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

 • Lecsukták az elkóborolt mopszot

  Lecsukták az elkóborolt mopszot

  A szabadságra áhítozó mopsz élete legnagyobb kalandja helyett hamar a hűvösön találta magát. A New Jersey-i rendőrök ugyanis gyorsan elkapták a gazdájától elkóborló ebet, majd azonnal le is tartóztatták gaztettéért.

 • A nap képe: Kapás van!

  A nap képe: Kapás van!

  Patrick Marshall több órát töltött a szabadban csak, hogy megvárja a legtökéletesebb pillanatot, hogy lencsevégre kaphassa a halászó rétisast.