2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Idén is a finnek győztek az asszonycipelő világbajnokságon

Idén is finnek győztek a finnországi asszonycipelő világbajnokságon, a győztes pár, Taisto Miettinen és Kristiina Haapanen két másodperccel volt gyorsabb a többi résztvevőnél.

A kelet-finnországi Sonkajärviben 1992 óta megrendezett vidám verseny második helyezettje egy amerikai pár, Mischa Freystaetter és Rie Takano lett, a dobogó harmadik helyén pedig ugyancsak egy finn pár végzett.

Egy kölni német pár csak 41-ik lett a versenyben, viszont elnyerték a legvidámabb pár címét.

A résztvevőknek 253,5 métert kell megtenniük többféle akadályt leküzdve, a győztes a legelsőként befutó pár.

Az idei győztes pár férfi tagja fejjel lefelé cipelte a hátán feleségét, akinek feje így belelógott az egyik akadályba, egy vízzel teli medencébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).