2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Illegális bevándorlás: Tizenhat embert vettek őrizetbe a magyar határ közelében

A romániai határrendészet hétfőn közölte, hogy tizenhat iraki és szíriai migránst vett őrizetbe a magyar határtól mindössze 200 méterre.

A hat nőt, három férfit és hét gyereket vasárnap fogták el. A csoport legfiatalabb tagja kétéves. A migránsok – akik ellen illegális határátlépés kísérlete gyanújával nyomoznak – korábban menedékért folyamodtak Romániában.

Az őrizetbe vett emberek azt mondták a hatóságoknak, hogy a vízummentes utazást lehetővé tevő schengeni övezetbe próbáltak bejutni. Magyarország tagja az övezetnek, de Románia nem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.