EUR: 308,81 Ft
CHF: 267,18 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ingyenes szűrés a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztályának ambulanciáján július 27-én 9 és 13 óra között ingyenes fej-nyak-rákszűrést végeznek a X. és XVII. kerületi lakosok körében.

A kórház felhívásából kiderül, a rosszindulatú daganatok, a rák okozta halálozás tekintetében Magyarország mutatói európai uniós viszonylatban nagyon rosszak. A különböző fajtájú daganatok közül a fej-nyaki tumorok meglehetősen gyakoriak, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganat. Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja pár éve július 27-ét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet világszerte kezdeményezi és kéri társszervezeteit, valamint a különböző nemzetek intézményeit, hogy a fej-nyaki daganatokra, azok megelőzésére és kezelésének fontosságára hívja fel a lakosság és politika figyelmét. A július végi szűrésre nem szükséges beutaló, azonban a kórház betegfelvételi irodáján előzetesen tajkártyával regisztrálniuk kell a fül-orr-gégészeti ambulanciára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.