2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ingyenes szűrés a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztályának ambulanciáján július 27-én 9 és 13 óra között ingyenes fej-nyak-rákszűrést végeznek a X. és XVII. kerületi lakosok körében.

A kórház felhívásából kiderül, a rosszindulatú daganatok, a rák okozta halálozás tekintetében Magyarország mutatói európai uniós viszonylatban nagyon rosszak. A különböző fajtájú daganatok közül a fej-nyaki tumorok meglehetősen gyakoriak, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganat. Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja pár éve július 27-ét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet világszerte kezdeményezi és kéri társszervezeteit, valamint a különböző nemzetek intézményeit, hogy a fej-nyaki daganatokra, azok megelőzésére és kezelésének fontosságára hívja fel a lakosság és politika figyelmét. A július végi szűrésre nem szükséges beutaló, azonban a kórház betegfelvételi irodáján előzetesen tajkártyával regisztrálniuk kell a fül-orr-gégészeti ambulanciára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.