EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XXI.kerület

Itt az első pop up park!

Csepelen, a Simón Bolívar sétány 4–8. szám alatt nyitott meg az ország első integrált tornaparkja és játszótere, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyermekek, felnőttek együtt élvezhetik a mozgás és a játék örömét.

A főváros és Csepel önkormányzata, valamint a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. sikeres együttműködésének köszönhetően átadott integrált tornapark célja a fogyatékkal élők szociális elszigetelődése elleni küzdelem.


A sporteszközöket tervező Fenyvesi Zoltán és Kanyó Zsolt paraatléta és a MOME-n formatervezőként végzett Erdélyi Tamás elsődleges szempontja volt, hogy bármilyen egészségi állapotú fogyatékos gyermek és felnőtt természetes módon találkozhasson, és tudjon együtt sportolni, edzeni ép társaival.

– A MagikMe-játszóeszközök újszerűek, közös sportolásra és játékra inspirálók, szinte minden életkorban jól használhatók, akár egyszerre több kisgyermek által is. Alkalmasak a legkülönbözőbb sérülésű gyermekek játéktevékenységét fejleszteni. Az eszközök sok lehetőséget kínálnak a kis- és nagymozgások, a helyzetváltoztatás, a szociális interakciók, a gondolkodás, észlelés fejlesztéséhez, fejlődéséhez. Mindez olyan közérthető, a szülők által is jól ismert játéktevékenységen keresztül, amikor a fogyatékos gyermek természetes módon találkozik ép társaival. Nagy lehetőség rejlik ezekben és a gyermekeket kísérő családok találkozásában: elkerülhetővé válik a szociális elszigetelődés – fejtették ki a tervezők. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a park avatóján hangsúlyozta, akkor járunk el jól és helyesen, ha Budapestet még inkább élhető és szerethető várossá tesszük: gyalog, kerékpárral, gyerekszemmel, idősként, fiatalként vagy éppen testi szempontból hátrányos helyzetben lévőként. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az átadón elmondta: nagy öröm a kerületnek, hogy elsőként az országban Csepelen jöhetett létre egy olyan játszótér, ahol az egészséges gyermekek és fogyatékkal élő társaik együtt élvezhetik a felhőtlen kikapcsolódás örömét. Az egyedülálló tornaparkkal és játszótérrel ugyanakkor tovább bővült a kerületi játszóterek száma, újabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel a családok számára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.