EUR: 322,20 Ft
CHF: 280,25 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Külföld

Jelentősen megváltozott az európai álláspont az illegális bevándorlásról

Jelentősen megváltozott az európai államok álláspontja az illegális bevándorlásról 2015 óta – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György azt mondta, míg korábban nagyon kedvezően fogadták a migrációs hullámot, és elítélték a magyarok határvédelmi tevékenységét, mára az összes nemzetállam védekezni kezdett.


Amiben nincs igazán változás, az az Európai Unió álláspontja, amely egyre nagyobb ellentmondásba kerül a nemzetállami törekvésekkel – vélekedett.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint Olaszország és Görögország a kijelentéseivel ellentétben nem teljesítette a kötelességét, mert a schengeni határok védelme is a feladatuk lenne.

Bakondi György szerint nagy kérdés, az állami szervek eljutnak-e odáig, hogy a tengeri csónakokból kimentett migránsokat ne Olaszországba, Spanyolországba vigyék, hanem vissza a líbiai, marokkói partokhoz.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, az illegális bevándorlók egyre kisebb aránya esetében merül fel, hogy politikai menedékjogot kaphatnának.

Kapcsolódó Cikkek