2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Ózd

Jubilált a Bárka Színpad

A nyári kánikulában is sok gyermekes család és fiatal volt kíváncsi a 20. Bárka Színpad Utcaszínházi Zenei Napokra június utolsó hétvégén, amit ezúttal is az ózdi Ifjúsági Parkban rendeztek. A hazai, illetve helyi fellépők mellett érkeztek előadók a Felvidékről és Székelyföldről is.

Gólyalábas utcaszínházzal és az Ózd Városi Fúvószenekarral indult a kétnapos program, majd asztali bábjátékkal, magyar népmesékkel, táncházzal mutatkozott be a miskolci Kalamajka Bábszínház. Az ugyancsak miskolci Sebaj Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című darabot adta elő a gyerekpublikumnak. A fiatalok és a felnőttek számára az ózdi Fallen Seasons rockbanda és az érdi Koalabell brit pop-rockot játszó zenekar után a Holdviola (Miskolc) electro-folk koncertje zárta a napot több száz érdeklődő előtt.


Fotó: Lokál
Képalá: A gyerekeket lekötötték a kézműves foglalkozások

Másnap Csernik Szende székely mesemondó (Sepsiszentgyörgy) Csihány csípte meséket adott elő, majd a Garaboly Zenekar kötötte le a nézők figyelmét és táncházzal szabadította fel a lábakat. Fokozta a hangulatot a felvidéki Écsi Gyöngyi Meseszínháza, míg a jubileumi műsort a Highland Bastards ózdi ír-folk-punk zenekar és a Somorjai Rómeó vérzik rockzenekar koncertje zárta.

Fotó: Lokál
Képalá: A gyerekek örömmel vettek részt a programokban

Emellett közösségi programokon, játszóházi eseményeken vehettek részt a kilátogatók.


Fotó: Lokál
Képalá: A bábjáték mindig tuti siker

Tompa Zoltán, a Pro Urbe-díjas Bárka Színpad vezetője a nehézségek ellenére is fontosnak tartja a rendezvényt, hiszen ez az egyetlen ilyen típusú esemény a városban és környékén, amelyen a családok évek óta részt vehetnek. Köszöni a segítséget az szja egy százalékát felajánlóknak, a magánembereknek, valamint a Széchényi 2020 Befektetés a Jövőbe és a Szerencsejáték Zrt. kiemelt reklámszponzorációs támogatójának. Reméli, jövőre is lesz Ózdon utcaszínház.

Fotó: Lokál
Képalá: A rock minden korosztálynak szólt

Kapcsolódó Cikkek