2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XXI.kerület

Kerítéssel védik a lakók biztonságát

A hét társasházzal, valamint az azok nevében eljáró közös képviselőkkel történt egyeztetés után elkészültek a Vízmű-lakótelep zárható elektromos kapui.

A Vízmű-lakótelepen élők régóta panaszkodtak arra, hogy idegenek járkálnak a telepen, és ismeretlen autók parkolnak az ittenieknek fenntartott helyen.


– A kocsikat itt pihentették, gyakran rendszám nélkül is. A Vízművek területe felől mi védve vagyunk, de a másik oldalon lévő házsorban többször volt betörés. Az is gyakran előfordult, hogy mi területünket használtak menekülőútnak, ha túl nagy volt a sor az M0-s felé, az autók egyszerűen bejöttek megfordulni. Az egyik bejáraton jöttek, a kijáraton pedig vissza – mesélte Tulok László, aki 31 évig dolgozott a Vízműveknél, és 1983 óta él itt a családjával. Felesége, Manyika hozzátette, hogy mióta megvan a két zárható kapu, nagyobb biztonságban érzik magukat.

– A játszótérre is nyugodtabban engedjük le a nagyobb unokákat, akár felnőtt nélkül is, mert zárt helyen vannak, nem kell tartani az idegenektől. A kapu fenntartására 660 forintot fizetünk havonta, ennyit megér a nagyobb biztonság.


A Vízmű-lakótelepen élők többsége – 199 lakásból 167 – támogatta azt az ötletet. Az önkormányzat a kezdeményezés élére állt, két hatalmas kapuval rendelkező kerítés készült. A kerítés mellett beléptetőkapukat telepítettek. A munkálatokat az önkormányzat cége, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. bonyolította le, a kapus rendszer tervezését, kiépítését az önkormányzat vállalta. Az üzemeltetést és az azzal járó költségeket az ott élők állják.

Ottjártunkkor Erzsike először ment látogatóba a húgához, amióta zárható kapuk vannak a lakótelepen.

– Odafelé autóval vittek, pillanatok alatt bejutottunk, hazafelé pedig busszal mentem, akkor a kiskapun át engedett ki a húgom. Én is lakótelepen lakom, a Duna túloldalán, ott megoldhatatlan lenne bekeríteni az egész területet, de nekik szerencséjük van, örülök neki.

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.