2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb XXI.kerület

Kerítéssel védik a lakók biztonságát

A hét társasházzal, valamint az azok nevében eljáró közös képviselőkkel történt egyeztetés után elkészültek a Vízmű-lakótelep zárható elektromos kapui.

A Vízmű-lakótelepen élők régóta panaszkodtak arra, hogy idegenek járkálnak a telepen, és ismeretlen autók parkolnak az ittenieknek fenntartott helyen.


– A kocsikat itt pihentették, gyakran rendszám nélkül is. A Vízművek területe felől mi védve vagyunk, de a másik oldalon lévő házsorban többször volt betörés. Az is gyakran előfordult, hogy mi területünket használtak menekülőútnak, ha túl nagy volt a sor az M0-s felé, az autók egyszerűen bejöttek megfordulni. Az egyik bejáraton jöttek, a kijáraton pedig vissza – mesélte Tulok László, aki 31 évig dolgozott a Vízműveknél, és 1983 óta él itt a családjával. Felesége, Manyika hozzátette, hogy mióta megvan a két zárható kapu, nagyobb biztonságban érzik magukat.

– A játszótérre is nyugodtabban engedjük le a nagyobb unokákat, akár felnőtt nélkül is, mert zárt helyen vannak, nem kell tartani az idegenektől. A kapu fenntartására 660 forintot fizetünk havonta, ennyit megér a nagyobb biztonság.


A Vízmű-lakótelepen élők többsége – 199 lakásból 167 – támogatta azt az ötletet. Az önkormányzat a kezdeményezés élére állt, két hatalmas kapuval rendelkező kerítés készült. A kerítés mellett beléptetőkapukat telepítettek. A munkálatokat az önkormányzat cége, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. bonyolította le, a kapus rendszer tervezését, kiépítését az önkormányzat vállalta. Az üzemeltetést és az azzal járó költségeket az ott élők állják.

Ottjártunkkor Erzsike először ment látogatóba a húgához, amióta zárható kapuk vannak a lakótelepen.

– Odafelé autóval vittek, pillanatok alatt bejutottunk, hazafelé pedig busszal mentem, akkor a kiskapun át engedett ki a húgom. Én is lakótelepen lakom, a Duna túloldalán, ott megoldhatatlan lenne bekeríteni az egész területet, de nekik szerencséjük van, örülök neki.

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.