2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Hódmezővásárhely

Kézműves foglalkozások a könyvtárban

A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár gyermekkönyvtára kézműves foglalkozásokra várja minden hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A könyvtárosok naponta más-más feladatokkal készülnek. A foglalkozások során a gyerekek többek között papírból, gyöngyből, zsugorfóliából készíthetnek apróságokat.


Lelkesen kézműveskedtek a gyerekek.

– Minden évben, amikor véget ér az iskola, elkezdjük a foglalkozást. Próbálunk minél változatosabb technikákat összekészíteni a gyerekeknek – tudtuk meg Gyulafalviné Vereczkei Györgyi könyvtárostól. – Vannak, akik évről évre visszajárnak. Jó látni, ahogy ügyesednek, cseperednek.

Gyulafalviné Vereczkei Györgyi

Barbara, Kincső, Nóra és Ajándék már évek óta visszatérnek a kézműves foglalkozásokra. – Csináltunk itt CD-ből halat, képkeretet, álomfogót, vécépapír-gurigából különböző állatokat. Mindennap jövünk a foglalkozásra és egészen a végéig szoktunk maradni. Beszélünk egymással utána is. Ma egy polipot fogunk csinálni, amit fel lehet akasztani – mesélték a lányok.

Barbara, Kincső, Nóra és Ajándék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.