EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Extra Veszprém

Kihívásokra éhes, kicsit bolondos ifjúság

Kihívásokra éhes, kicsit bolondos ifjúság – ha jól csinálják, ilyenek maradnak azok a fiatalok, akik pénteken vehették át diplomájukat a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaosztó ünnepségén.

Egy olyan diplomát, amely ma is értékesnek számít – mondta dr. Gelencsér András rektor. – Bár az ország Budapest-lázban ég, a Pannon Egyetemnek sikerült megtartania a régióban betöltött kiemelkedő szerepét. Ezt igazolják a kar sikerei is: új akadémiai kutatócsoport megalakítása, a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet tevékenységének nemzetközivé válása, a Mentor-Pentor program országos elismertsége – sorolta a rektor, arra kérve a hallgatókat, járuljanak hozzá ők is az egyetem presztízsének növeléséhez.


Gelencsér András szerint a Pannon Egyetem megőrizte vezető szerepét a régióban (fotó: Domján Attila)

A végzősöket búcsúztatta Presszer Péter, az IBM Data Storage Systems Kft. ügyvezető igazgatója is, aki beszédében a sikeres élet ismérveit ecsetelte. – A világnak tudásra éhes, kíváncsi és esetenként szemtelen fiatalokra van szüksége. Ne féljetek a kihívásoktól, mert minden léc fölött át lehet ugrani vagy alatta átbújni. Legyetek kitartóak és önironikusak, és ne elégedjetek meg a középszerű munkával! Maradjatok mindig éhesek és ne feledjetek egy kicsit bolondozni! – hangsúlyozta.

A világnak tudásra éhes, kíváncsi és esetenként szemtelen fiatalokra van szüksége. (fotó: Domján Attila)

Dr. Kovács Zoltán, a kar dékánja a köszönet, a kitartás és a váltás kifejezések köré építette fel beszédét. Köszönet illeti a hallgatókat a megszavazott bizalomért és a kitartásért, hiszen ma egyre nagyobb szükség van rá. Ugyanakkor fel kell ismerni azokat a helyzeteket, amikor váltani kell, az életben való boldoguláshoz pedig mindkettőre szükség lesz.


Ezen a napon díjazták az egyetem professzorait és hallgatóit is, majd a hallgatók is átvehették diplomájukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.