2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Dunaújváros

Kinevezések és dicséretek a Semmelweis-napon

Szent Pantaleon-emlékérmeket, kiváló dolgozói kitüntetéseket és több fontos elismerést is átadtak a dunaújvárosi kórház Semmelweis-napi rendezvényén. Az anyák megmentőjének születésnapja alkalmából szervezett eseményen prominens személyiségek is részt vettek.                                                                                    

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának beszéde nyitotta meg a Semmelweis Ignác születésének 199. évfordulóján tartott rendezvényt. Mint azt az intézmény vezetője elmondta, manapság kiemelten fontos a megelőzés, a higiénia, aminek az anyák megmentője is élharcosa volt. Kiemelte: intézményükben nagy hangsúlyt fektetnek erre, aminek eredményessége a statisztikai adatokban is megmutatkozik. Hozzátette, hogy bár az egészségügy kapcsán gyakran kerül szóba az alulfinanszírozottság, a dunaújvárosi intézmény az elmúlt években mintegy hatmilliárd forint támogatásban részesült, és további hatszázmillió forintra nyújtott be pályázatot. Mint mondta, a közelmúltban az egészségügyi dolgozók bére is emelkedett, ami jó hír lehet a dunaújvárosi kórház több mint hétszáz dolgozójának. Elárulta: kórházukban összesen 172 orvosi állás van, amelyből mindössze 19 nincs betöltve. Hozzátette, 2012 óta kibővült a dunaújvárosi kórház ellátási területe, hiszen Bács-Kiskun megye nyugati széle és Dunaföldvár is a Szent Pantaleonhoz tartozik. Így tehát összesen csaknem harmincezerrel több ember egészségügyi ellátásáért felelős az intézmény.


Az eseményen átadták a „Szent Pantaleon Kórház kiváló dolgozója” elismerést is, amelyet a kórház nyolc munkatársa vehetett át: dr. Harsányi Emese főorvos, Szilágyiné dr. Tóth Erika vezető főorvos, Kaiserné Bálint Tünde ápoló, Lakatosné Tumpek Kinga szakasszisztens, Darkóné Gergely Márta ápoló, Mészárosné Pintér Katalin osztályvezető főnővér, Bencze Árpádné kontroller és Tóth Árpád műszerész. Emellett főigazgatói és igazgatói dicséretekben is részesült a kórház több alkalmazottja: dr. Sallai Péter főorvos, dr. László Erzsébet főorvos, Jánoska József Istvánné ápoló, és Tokainé Németh Zsuzsanna takarító.

Több elismerést és kinevezést is átadtak a jeles napon
(fotó: Szent Pantaleon Kórház)

A Semmelweis-napon kinevezéseket is átadtak: dr. Boda Viktória szájsebész adjunktus, dr. László Erzsébet adjunktus, és dr. Úr Viktor ortopéd traumatológus adjunktus a jövőben főorvosként, Dr. Balázs Krisztina,  dr. Bula Zoltán, dr. Máté Tibordr. Okos Kinga  szakorvos, dr. Pándi Ottó, dr. Sánta Imola, dr. Szulik Éva, és dr. Tóth Éva szakorvosok pedig adjunktusként dolgozhatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.