EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Kommentelőket vásárol a Momentum

Háromezer forintos díjazásért keresett kommentelőket szimpatizánsai körében a Momentum – értesült egy belső levelezésükből a Pesti Bulvár. Felmerül a kérdés, hogy a párt, amely kommunikációját szinte kizárólag a közösségi médiára alapozza, vajon korábban is fizetett-e, hogy látogassák az oldalukat.

„Kedves Momentum Szimpatizáns! Szeretnénk jobban megismerni szimpatizánsaink véleményét, és azt, hogy az országot érintő kérdésekről mit gondolnak – ezért szeretnénk, ha részt vennél egy online kutatásban. A kutatás a jövő hét folyamán 4 napon át napi 15-20 perc kommentelést, véleményezést igényel, a nap azon részében, amikor neked éppen megfelelő! Részvételedet egy 3000 forintos ajándékutalvánnyal jutalmazzuk.”

A fent idézett momentumos felhívásra a Pesti Bulvár bukkant rá elsőként, és alaposan meg is lepődtek rajta, hogy egy politikai párt ilyen formában gyűjt véleményeket, ezért megkérdezték a bulipárt vezetését, vajon hol és milyen formában jelennének meg a fizetett kommentelők véleményei.


Fekete-Győr Andrásék fejenként 3 ezret fizetnek a kommentelőknek 
/MTI Fotó: Marjai János

A Momentum a már megszokott pökhendiséggel és lényegi információszolgáltatás nélkül válaszolt a bulvárportálnak:

„A putyini propaganda és a fizetett internetes trollok bérkommentelő világa a Fidesz játszótere. A Momentumnak fontos a tagjai, szavazói véleménye… Ennek megfelelően a Momentum kutatási csoportja igyekszik kikérni tagjainak, választóinak véleményét. Jelen esetben egy kvalitatív, online fókuszcsoport kialakításán keresztül igyekszünk minél több és hasznosabb visszajelzést kapni elképzeléseinkről. Az online fókuszcsoport a kutatást vezető önkénteseinkkel moderált beszélgetést folytat, a szimpatizánsok véleményüket komment, hozzászólás formájában osztják meg a moderátorokkal. A kutatás 10 fő kiválasztásával zajlik, ennek a 10 főnek a részvételével alakítottuk ki online fókuszcsoportunkat. Ez a 10 fő részesedik fejenként 3000 Ft, összesen tehát 30 000 Ft ajándékutalványban, melyet a Momentum önerőből finanszíroz.”


A Pesti Bulvárnak adott semmitmondó válasz azonban még mindig nem magyarázza meg, hogy ha mindössze 10 önkéntest keresnek, akkor az mennyire nevezhető kvalitatív fókuszcsoportnak. Továbbá az sem világos, hogy a párt vezetői által több százezresre álmodott támogatói bázisból miért nem talál 10 embert a Momentum, aki ingyen is hajlandó lenne kommentelni. És az sem elhanyagolható kérdés, hogy vajon a Momentum most először fizetett-e a közösségi oldalukra feltett kommentekért, véleményekért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Startupok indítását segítik a BME-n

  Startupok indítását segítik a BME-n

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 • Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházra ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfit, aki a tényállás szerint néhány hónapja két ékszerboltban is rablást kísérelt meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

 • Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Debrecen-Miskolc felől a Keleti pályaudvarra tartó Tokaj InterCity délelőtt Aszód és Gödöllő között – közölte a Mávinform az MTI-vel.