EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Kommentelőket vásárol a Momentum

Háromezer forintos díjazásért keresett kommentelőket szimpatizánsai körében a Momentum – értesült egy belső levelezésükből a Pesti Bulvár. Felmerül a kérdés, hogy a párt, amely kommunikációját szinte kizárólag a közösségi médiára alapozza, vajon korábban is fizetett-e, hogy látogassák az oldalukat.

„Kedves Momentum Szimpatizáns! Szeretnénk jobban megismerni szimpatizánsaink véleményét, és azt, hogy az országot érintő kérdésekről mit gondolnak – ezért szeretnénk, ha részt vennél egy online kutatásban. A kutatás a jövő hét folyamán 4 napon át napi 15-20 perc kommentelést, véleményezést igényel, a nap azon részében, amikor neked éppen megfelelő! Részvételedet egy 3000 forintos ajándékutalvánnyal jutalmazzuk.”

A fent idézett momentumos felhívásra a Pesti Bulvár bukkant rá elsőként, és alaposan meg is lepődtek rajta, hogy egy politikai párt ilyen formában gyűjt véleményeket, ezért megkérdezték a bulipárt vezetését, vajon hol és milyen formában jelennének meg a fizetett kommentelők véleményei.


Fekete-Győr Andrásék fejenként 3 ezret fizetnek a kommentelőknek 
/MTI Fotó: Marjai János

A Momentum a már megszokott pökhendiséggel és lényegi információszolgáltatás nélkül válaszolt a bulvárportálnak:

„A putyini propaganda és a fizetett internetes trollok bérkommentelő világa a Fidesz játszótere. A Momentumnak fontos a tagjai, szavazói véleménye… Ennek megfelelően a Momentum kutatási csoportja igyekszik kikérni tagjainak, választóinak véleményét. Jelen esetben egy kvalitatív, online fókuszcsoport kialakításán keresztül igyekszünk minél több és hasznosabb visszajelzést kapni elképzeléseinkről. Az online fókuszcsoport a kutatást vezető önkénteseinkkel moderált beszélgetést folytat, a szimpatizánsok véleményüket komment, hozzászólás formájában osztják meg a moderátorokkal. A kutatás 10 fő kiválasztásával zajlik, ennek a 10 főnek a részvételével alakítottuk ki online fókuszcsoportunkat. Ez a 10 fő részesedik fejenként 3000 Ft, összesen tehát 30 000 Ft ajándékutalványban, melyet a Momentum önerőből finanszíroz.”


A Pesti Bulvárnak adott semmitmondó válasz azonban még mindig nem magyarázza meg, hogy ha mindössze 10 önkéntest keresnek, akkor az mennyire nevezhető kvalitatív fókuszcsoportnak. Továbbá az sem világos, hogy a párt vezetői által több százezresre álmodott támogatói bázisból miért nem talál 10 embert a Momentum, aki ingyen is hajlandó lenne kommentelni. És az sem elhanyagolható kérdés, hogy vajon a Momentum most először fizetett-e a közösségi oldalukra feltett kommentekért, véleményekért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.