EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Salgótarján

Kormányhatározat rögzíti a salgótarjáni fejlesztéseket

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország kormánya és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti, a Modern Városok Programban március 21-én kötött együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló kormányrendelet.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere erről közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. Hangsúlyozta: „Kezünkben van az a papír, amely pár éven belül biztosítja számunkra Salgótarján nagymértékű fejlődését!” – írta. A kormányhatározatban a márciusi megállapodáshoz képest új konkrétum a Kercseg-lapos felé vezető út felújítása, illetve a turisztikai területen belül az „Üveglandia Ipartudományi Kalandpark” és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark fejlesztése.


Az Orbán Viktor miniszterelnök látogatása alkalmával megkötött salgótarjáni megállapodás részeként megfogalmazott konkrét fejlesztések, beruházások közül lesz, amely két éven belül megvalósul, az előkészítés pedig a legtöbb projekt esetében megtörténik. Már az erre fordítható egymilliárd forint is az önkormányzat rendelkezésére áll. Többek között lépéseket tesznek az alábbiak érdekében: Salgótarjánt elkerülő, az országhatárral is összeköttetést biztosító négysávos útszakasz kiviteli terveinek elkészítése; új helyi autóbusz-pályaudvar és P+R parkoló kialakítása; a barnamezős területek felszámolása és részben ipari parki hasznosítása, valamint az ezeken felül szükséges, további új ipari parki területek kialakítása; a kereskedelem és a vendéglátás modern salgótarjáni oktatási lehetőségeinek megteremtése; új onkológiai központ létrehozása; egy 50 méteres uszodát is magában foglaló, új városi sport- és rekreációs központ megvalósítása.

Kepal: Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Zsolt polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodást még márciusban írta alá a salgótarjáni városháza dísztermében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.