2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Salgótarján

Kormányhatározat rögzíti a salgótarjáni fejlesztéseket

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország kormánya és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti, a Modern Városok Programban március 21-én kötött együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló kormányrendelet.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere erről közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. Hangsúlyozta: „Kezünkben van az a papír, amely pár éven belül biztosítja számunkra Salgótarján nagymértékű fejlődését!” – írta. A kormányhatározatban a márciusi megállapodáshoz képest új konkrétum a Kercseg-lapos felé vezető út felújítása, illetve a turisztikai területen belül az „Üveglandia Ipartudományi Kalandpark” és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark fejlesztése.


Az Orbán Viktor miniszterelnök látogatása alkalmával megkötött salgótarjáni megállapodás részeként megfogalmazott konkrét fejlesztések, beruházások közül lesz, amely két éven belül megvalósul, az előkészítés pedig a legtöbb projekt esetében megtörténik. Már az erre fordítható egymilliárd forint is az önkormányzat rendelkezésére áll. Többek között lépéseket tesznek az alábbiak érdekében: Salgótarjánt elkerülő, az országhatárral is összeköttetést biztosító négysávos útszakasz kiviteli terveinek elkészítése; új helyi autóbusz-pályaudvar és P+R parkoló kialakítása; a barnamezős területek felszámolása és részben ipari parki hasznosítása, valamint az ezeken felül szükséges, további új ipari parki területek kialakítása; a kereskedelem és a vendéglátás modern salgótarjáni oktatási lehetőségeinek megteremtése; új onkológiai központ létrehozása; egy 50 méteres uszodát is magában foglaló, új városi sport- és rekreációs központ megvalósítása.

Kepal: Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Zsolt polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodást még márciusban írta alá a salgótarjáni városháza dísztermében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.