EUR: 308,70 Ft
CHF: 267,00 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Budapest VIII.kerület

Körzeti megbízotti iroda a Gutenberg téren

A Gutenberg téren nyílt meg Józsefváros harmadik körzeti megbízotti irodája, ahol két rendőr áll a lakosok szolgálatára. Kocsis Máté polgármester a megnyitón úgy fogalmazott, az önkormányzat nem engedi csökkenteni a közbiztonságra fordított forrásokat, mivel ezt kiemelt területnek tekinti.

Évekkel ezelőtt Józsefváros közbiztonságnak javítása lett az önkormányzat legfontosabb feladatainak egyike. E cél eléréséért a mai napig kiválóan tud együttműködni a kerület és a rendőrség.

– Az elmúlt években több mint 4,5 milliárd forintot fordítottunk a közbiztonság javítását célzó feladatokra. Ez nem csökkenhet, mert ebben a kerületben mindig van mit tenni – fogalmazott Kocsis Máté polgármester azon az ünnepségen, amelyen Józsefváros harmadik körzeti megbízotti irodáját adták át. A Palotanegyedben, a Gutenberg téren nyílt meg, mostantól két rendőr teljesít itt szolgálatot. A körzeti megbízotti rendszer lényege, hogy a körzetbe vezényelt rendőr folyamatosan a területen van, így teljesen ismeri azt. A lakossági bejelentéseket nála is meg lehet tenni, így egyfelől személyes a kapcsolat az állampolgárok és a rendőrség képviselői között, másrészt a reakcióidő gyorsabb lehet, mint ha a bejelentés a központi hívószámokon keresztül érkezik a bűnüldöző szervezethez. Rég kitalált és korábban sikeres modell volt ez, amelynek újbóli bevezetését a főváros más területein is üdvözlik a helybéliek.

– Immár a harmadik kmb-irodát adjuk át, hiszen mint sok másban – az áldozatsegítő rendszerben, a kábítószer elleni harcban, a modern térfigyelő hálózat kiépítésében és üzemeltetésében, a közterület-felügyelet létszámának növelésében, a rendőrség támogatásában –, Józsefváros ebben is szeretne élenjárni – tette hozzá a korábbiakhoz Kocsis Máté. – Józsefváros egyre biztonságosabb, ez pedig nemcsak az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség sikere, hanem az itt élőké is, hiszen szükség van a visszajelzéseikre, javaslataikra.

Molnár Gábor, a VIII. kerület rendőrkapitánya emlékeztetett: tavaly jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége pedig nagymértékben javult. Elmondta, ehhez az is kellett, hogy az elmúlt években megújult és kibővült a térfigyelő kamerák rendszere, folyamatos segítséget kapnak a készenléti rendőrségtől, megreformálták a körzeti megbízotti rendszert és sorra nyílnak a kmb-irodák. Kiemelte, hogy a panaszleveleket egyre inkább felváltják a köszönőlevelek, ami azt jelzi, hogy a lakosok szerint is jó irányba haladnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Piknik a Tisztviselőtelepen

    Piknik a Tisztviselőtelepen

    A hagyományokat követve idén is a Bláthy Ottó utca sarkán lévő tér adott otthont a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület által szervezett Bográcsfesztiválnak.

  • Nem csak a húszéveseké a világ

    Nem csak a húszéveseké a világ

    Nyugdíjas korban is lehet élet az élet, ha élettel töltöd meg! Ez a jelmondata annak az ingyenes programnak, melyet minden péntek délután tartanak a Zuglói Civil Házban és ahol bárki találhat magának sakk, kártya vagy épp társasjáték partnert.