2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szombathely

,,Kötelező” éremeső Orlandóban

Kiválóan szerepelve egy ezüst- és öt bronzérmet hoztak haza a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői a World Jump Rope Federation (WJRF) által Amerikában megrendezett Világkupáról.

Jól szerepeltek a  Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Kiss Bianka és Varga Flóra minden versenyszámban megmérette magát az orlandói világkupán, a korábban bokasérülést szenvedett Simon Tira pedig bíráskodott az idei esztendő legjelentősebb kötélugró versenyén. A július eleji világkupát jól kezdték a Szombathelyi Kötélugró Klub ,,lányai”, hiszen már az első versenynapon érmekkel jelezték, hogy ők is a világelithez tartoznak. Páros duplában a Nagy Lola –Komlósi Kata duó ezüstérmet érdemelt ki, míg a négyes formációs gyorsaságiban, a 4X30 másodpercben, 332 lépéssel bronzérem lett a jutalma Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványainak.


Bánhelyi Attila, a klub elnöke elégedett a lányok szereplésével Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

A második versenynapon sem maradtak érem nélkül a szombathelyi kötélugrók, a kétköteles 2×1 perces futásban a Nagy Lola–Kiss Bianka–Komlósi Kata–Varga Flóra felállású kvartett bronzérme részben annak volt köszönhető, hogy Kata remek tempóban ment és 199 alkalommal tette le a jobb lábát (nyilván a balt is, de csak a jobb lábát számolják a bírók). Még egy bronzérem összejött ezen a napon, Komlósi Kata 141-szer triplázott, ami azt jelenti, hogy egy felugrás alatt háromszor hajtotta át maga alatt a kötelet, mindezt pedig addig tehette, amíg el nem hibázta a triplázást.

A harmadik napon, a páros gyakorlatok során a Nagy Lola–Komlósi Kata duó szerzett bronzérmet, míg a negyedik versenynapon a hármas kétköteles gyakorlattal a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra trió is a harmadik legjobbat produkálta, ezzel újabb bronzéremmel gazdagította az amúgy is színes éremgyűjteményt.


Alig maradt le a dobogóról a félperces egyéni gyorsaságiban Varga Flóra, aki 86,5 lépéssel lett negyedik helyezett, akárcsak az egyköteles versenyek legnehezebb számában, a formációban is negyedikek lettek a szombathelyi lányok. Itt a négy csapattagnak egymással teljes összhangban, remek gyakorlatot bemutatva kellett ugrálni.

Ugyancsak értékes helyezést szerzett és ötödikként zárt a kétköteles gyorsasági 3X40 másodperces futásában a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra trió, az egyéni 3 perces futásban Varga Flóra, aki 441,5 lépést teljesített, a négyes kétköteles gyakorlatban a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra–Gyurkó Flavia kvartett, valamint a malom versenyben a Kiss Bianka–Gyurkó Flavia kettős. Az előkelő 6. helyet szerezte meg 103 lépéssel Komlósi Kata, aki a kétköteles gyorsaságiban fél percig szedte, illetve kapkodta a lábait, miközben Nagy Lola és Kiss Bianka hajtotta neki a kötelet.

Éremeső Orlandóban Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke lapunknak adott értékelésében a várakozásoknak megfelelően szereplő lányok mellett a világkupának otthont adó helyszínt és a fantasztikus körülményeket is dicsérte, amikor elmondta, hogy elégedett, hiszen a sportág hazájában a lányok minden versenyszám előtt kellően összpontosítva figyeltek egymásra, és arra törekedtek, hogy a gyakorlatok hiba nélkül sikerüljenek, a gyorsasági számokban pedig szinte mindenki a maximumot hozta ki magából.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.