EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szekszárd

Különös kegyetlenséggel ölt

A Szekszárdi Törvényszéken tárgyaltak nemrégiben egy nagy port felvert emberölési ügyet. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint éjszaka, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolt meg a Tolna Megyei Főügyészség egy 37 éves férfit.

Az eset Dunaföldváron történt. Egy egyedül élő, mozgásában korlátozott 78 éves emberrel a vádlott már korábban is rendszeres kapcsolatban állt, néha segített a ház körüli munkákban. Ismerte tehát a sértettet, valamint a házat is. Az idős férfi 2015. december 22-én a bankszámlájáról másfél millió forintot vett fel háza felújítására. A pénz kivételét nem titkolta, így a vádlott is tudhatta ezt.


Az elkövető ittas állapotban 2016. február 18-án éjfél és 2 óra között lopási célzattal ment a sértett házához. Átmászott a kerítésen, az udvaron felvett egy vermelőt, amellyel betörte a konyhaajtót.

A sértett a zajra a konyhába indult, de már a szobaajtóban összetalálkozott a vádlottal, aki a vermelővel ütni kezdte, annak élével legalább négyszer fejbe vágta, majd folyamatosan ütötte. A sértett a koponyáján és több más testtáján elszenvedett súlyos töréses és más sérülések miatt a helyszínen meghalt.


A vádlott átkutatta a lakást, de nem találta meg a pénzt. Miután hazament, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentést tett a 102-es segélyhívó számra. Azt mondta, hogy „agyoncsapták a mamát és a papát”. Igyekezett a terhelő nyomoktól megszabadulni, véres bakancsát elégette, ruháit pedig beáztatta.

Másnap a sértett egyik ismerőse, miután az idős ember nem nyitott ajtót, értesítette a rendőrséget. A holttestet a rendőrök találták meg, különféle ruhadarabokkal letakarva.

A vádlott a bíróságon az első tárgyalási napon nem tett vallomást, ahogy korábban sem. Nem derült fény arra, hova lett a másfél millió forint, azt ugyanis a rendőrök sem találták meg.

A tárgyalás szeptemberben folytatódik Szekszárdon.

A vádlott nem tett vallomást a bíróság előtt
Fotó Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.