EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szekszárd

Különös kegyetlenséggel ölt

A Szekszárdi Törvényszéken tárgyaltak nemrégiben egy nagy port felvert emberölési ügyet. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint éjszaka, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolt meg a Tolna Megyei Főügyészség egy 37 éves férfit.

Az eset Dunaföldváron történt. Egy egyedül élő, mozgásában korlátozott 78 éves emberrel a vádlott már korábban is rendszeres kapcsolatban állt, néha segített a ház körüli munkákban. Ismerte tehát a sértettet, valamint a házat is. Az idős férfi 2015. december 22-én a bankszámlájáról másfél millió forintot vett fel háza felújítására. A pénz kivételét nem titkolta, így a vádlott is tudhatta ezt.


Az elkövető ittas állapotban 2016. február 18-án éjfél és 2 óra között lopási célzattal ment a sértett házához. Átmászott a kerítésen, az udvaron felvett egy vermelőt, amellyel betörte a konyhaajtót.

A sértett a zajra a konyhába indult, de már a szobaajtóban összetalálkozott a vádlottal, aki a vermelővel ütni kezdte, annak élével legalább négyszer fejbe vágta, majd folyamatosan ütötte. A sértett a koponyáján és több más testtáján elszenvedett súlyos töréses és más sérülések miatt a helyszínen meghalt.


A vádlott átkutatta a lakást, de nem találta meg a pénzt. Miután hazament, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentést tett a 102-es segélyhívó számra. Azt mondta, hogy „agyoncsapták a mamát és a papát”. Igyekezett a terhelő nyomoktól megszabadulni, véres bakancsát elégette, ruháit pedig beáztatta.

Másnap a sértett egyik ismerőse, miután az idős ember nem nyitott ajtót, értesítette a rendőrséget. A holttestet a rendőrök találták meg, különféle ruhadarabokkal letakarva.

A vádlott a bíróságon az első tárgyalási napon nem tett vallomást, ahogy korábban sem. Nem derült fény arra, hova lett a másfél millió forint, azt ugyanis a rendőrök sem találták meg.

A tárgyalás szeptemberben folytatódik Szekszárdon.

A vádlott nem tett vallomást a bíróság előtt
Fotó Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.