EUR: 322,46 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szolnok

Lányokat futtatott a megyei bűnbanda

A munkaszervezés jogilag nem elfogadható módját választotta az a – főképp megyei illetőségű emberekből álló – banda, amely tagjainak csuklóján az elmúlt hetekben kattant a bilincs.

A négyfős csoport tavaly márciustól szervezetten utaztatott ki Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből származó nőket Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket. Az újdonsült munkaerők napi rutinját folyamatosan ellenőrizték, a bevételt pedig a „műszak” lejártával elvették tőlük, ebből gazdagodtak meg.


A tejjel-mézzel folyó Kánaán azonban eddig tartott. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei ugyanis június 25-én elfogták a banda egyik tagját, egy 43 éves kömlői férfit Szolnokon; épp, miközben Németországból Magyarországra hozta a prostituáltak egy részét pihenni. Az akció azonban itt nem állt meg. A rendőrök Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye más részein, összehangoltan csaptak le a többi cinkosra, és így sikerült a hálózatot maradéktalanul felszámolni. Már a bírósági tárgyalást várhatja a korábban említett kerítő mellett egy 40 éves törökszentmiklósi és egy 26 esztendős tiszaföldvári férfi, valamint egy 28 éves kunszentmártoni nő. A rendőrök máris kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségen a „négyek” előzetes letartóztatását.

Jól jövedelmezett a biznisz (Fotó: police.hu)

A lányfuttatók a jelek szerint igen jól kerestek, ezt pedig nem voltak restek a külvilág számára is bebizonyítani. A prostituáltakon szerzett jövedelemből több millió forintnyi készpénzt tartottak maguknál, de a megtakarítás mellett a külsőségekre is figyelmet fordítottak: luxusautókat, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat vásároltak, emellett kábítószert is találtak náluk.

Ha elítélik őket, a börtönben jóval szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.