EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szolnok

Lányokat futtatott a megyei bűnbanda

A munkaszervezés jogilag nem elfogadható módját választotta az a – főképp megyei illetőségű emberekből álló – banda, amely tagjainak csuklóján az elmúlt hetekben kattant a bilincs.

A négyfős csoport tavaly márciustól szervezetten utaztatott ki Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből származó nőket Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket. Az újdonsült munkaerők napi rutinját folyamatosan ellenőrizték, a bevételt pedig a „műszak” lejártával elvették tőlük, ebből gazdagodtak meg.


A tejjel-mézzel folyó Kánaán azonban eddig tartott. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei ugyanis június 25-én elfogták a banda egyik tagját, egy 43 éves kömlői férfit Szolnokon; épp, miközben Németországból Magyarországra hozta a prostituáltak egy részét pihenni. Az akció azonban itt nem állt meg. A rendőrök Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye más részein, összehangoltan csaptak le a többi cinkosra, és így sikerült a hálózatot maradéktalanul felszámolni. Már a bírósági tárgyalást várhatja a korábban említett kerítő mellett egy 40 éves törökszentmiklósi és egy 26 esztendős tiszaföldvári férfi, valamint egy 28 éves kunszentmártoni nő. A rendőrök máris kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségen a „négyek” előzetes letartóztatását.

Jól jövedelmezett a biznisz (Fotó: police.hu)

A lányfuttatók a jelek szerint igen jól kerestek, ezt pedig nem voltak restek a külvilág számára is bebizonyítani. A prostituáltakon szerzett jövedelemből több millió forintnyi készpénzt tartottak maguknál, de a megtakarítás mellett a külsőségekre is figyelmet fordítottak: luxusautókat, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat vásároltak, emellett kábítószert is találtak náluk.

Ha elítélik őket, a börtönben jóval szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.