EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szolnok

Lányokat futtatott a megyei bűnbanda

A munkaszervezés jogilag nem elfogadható módját választotta az a – főképp megyei illetőségű emberekből álló – banda, amely tagjainak csuklóján az elmúlt hetekben kattant a bilincs.

A négyfős csoport tavaly márciustól szervezetten utaztatott ki Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből származó nőket Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket. Az újdonsült munkaerők napi rutinját folyamatosan ellenőrizték, a bevételt pedig a „műszak” lejártával elvették tőlük, ebből gazdagodtak meg.


A tejjel-mézzel folyó Kánaán azonban eddig tartott. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei ugyanis június 25-én elfogták a banda egyik tagját, egy 43 éves kömlői férfit Szolnokon; épp, miközben Németországból Magyarországra hozta a prostituáltak egy részét pihenni. Az akció azonban itt nem állt meg. A rendőrök Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye más részein, összehangoltan csaptak le a többi cinkosra, és így sikerült a hálózatot maradéktalanul felszámolni. Már a bírósági tárgyalást várhatja a korábban említett kerítő mellett egy 40 éves törökszentmiklósi és egy 26 esztendős tiszaföldvári férfi, valamint egy 28 éves kunszentmártoni nő. A rendőrök máris kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségen a „négyek” előzetes letartóztatását.

Jól jövedelmezett a biznisz (Fotó: police.hu)

A lányfuttatók a jelek szerint igen jól kerestek, ezt pedig nem voltak restek a külvilág számára is bebizonyítani. A prostituáltakon szerzett jövedelemből több millió forintnyi készpénzt tartottak maguknál, de a megtakarítás mellett a külsőségekre is figyelmet fordítottak: luxusautókat, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat vásároltak, emellett kábítószert is találtak náluk.

Ha elítélik őket, a börtönben jóval szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.