2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szolnok

Lányokat futtatott a megyei bűnbanda

A munkaszervezés jogilag nem elfogadható módját választotta az a – főképp megyei illetőségű emberekből álló – banda, amely tagjainak csuklóján az elmúlt hetekben kattant a bilincs.

A négyfős csoport tavaly márciustól szervezetten utaztatott ki Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből származó nőket Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket. Az újdonsült munkaerők napi rutinját folyamatosan ellenőrizték, a bevételt pedig a „műszak” lejártával elvették tőlük, ebből gazdagodtak meg.


A tejjel-mézzel folyó Kánaán azonban eddig tartott. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei ugyanis június 25-én elfogták a banda egyik tagját, egy 43 éves kömlői férfit Szolnokon; épp, miközben Németországból Magyarországra hozta a prostituáltak egy részét pihenni. Az akció azonban itt nem állt meg. A rendőrök Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye más részein, összehangoltan csaptak le a többi cinkosra, és így sikerült a hálózatot maradéktalanul felszámolni. Már a bírósági tárgyalást várhatja a korábban említett kerítő mellett egy 40 éves törökszentmiklósi és egy 26 esztendős tiszaföldvári férfi, valamint egy 28 éves kunszentmártoni nő. A rendőrök máris kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségen a „négyek” előzetes letartóztatását.

Jól jövedelmezett a biznisz (Fotó: police.hu)

A lányfuttatók a jelek szerint igen jól kerestek, ezt pedig nem voltak restek a külvilág számára is bebizonyítani. A prostituáltakon szerzett jövedelemből több millió forintnyi készpénzt tartottak maguknál, de a megtakarítás mellett a külsőségekre is figyelmet fordítottak: luxusautókat, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat vásároltak, emellett kábítószert is találtak náluk.

Ha elítélik őket, a börtönben jóval szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat.

Kapcsolódó Cikkek