EUR: 324,22 Ft
CHF: 278,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Külföld

Lefejeztek két vietnami túszt a Fülöp-szigeteki terroristák

Lefejezte két vietnami túszát az Abu Sayyaf nevű Fülöp-szigeteki terrorszervezet, a foglyok holttestére Basilan sziget egyik falujában találtak rá a helyiek szerda reggel – közölte Jo-Ann Petinglay katonai szóvivő.

“Ez egy kétségbeesett tett az Abu Sayyaf szélsőségesei részéről, akik tudják, hogy semmit sem nyernek az emberrablásokkal” – tette hozzá Petinglay.


Az Abu Sayyaf összesen hat tengerészt ejtett túszul novemberben a vietnami MV Royal16 teherhajóról. Egyiküket májusbaterrorn sikerült kiszabadítani.

A lefejezett férfiak Hoang Thong és Hoang Vai Hai voltak.

A hadsereg kapcsolatba lépett a vietnami nagykövetséggel – jelezte a szóvivő.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek hűséget fogadott Abu Sayyaf szélsőségesei 22 túszt – köztük 14 külföldi állampolgárt – tartanak fogva Jolo szigetén. Az iszlamisták februárban lefejezték egy német túszukat, Jürgen Kantnert, 2016-ban pedig két kanadai fogollyal végeztek.

Az Abu Sayyafot a kilencvenes évek elején hozták létre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pénzügyi támogatásával.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mad Max

    A nap képe: Mad Max

    A Rolls-Royce tervezőasztalán picit megszaladt a mérnökök keze, amikor ennek az erősen Mad Max járgányra hajazó motor skicceit papírra vetették.

  • Bravúros légi mentés – Videó!

    Bravúros légi mentés – Videó!

    Az oregoni nemzeti gárda a napokban hajtotta végre talán az egyik legbravúrosabb mentőakcióját a Hood-hegyen, ahol egy öngyilkossággal fenyegetőző hegymászót kellett lehozni.