2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Eger

Letették az M25-ös összekötő út alapkövét

A most induló, harminc éve várt fejlesztés megváltoztathatatlan, visszafordíthatatlan és eltéríthetetlen! – jelentette ki az Egert az autópályával összekötő M25-ös út ünnepélyes alapkőletételén Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Nyitrai Zsolt elmondta: az Egert az autópályával összekötő M25-ös út az egriek és a Heves megyeiek régi álma volt, most végre elkezdődhet az építkezés. Az egriek és a város környékén lakók évtizedek óta várják, hogy megvalósuljon az összekötő út. Sokan és sokszor megígérték nekik, hogy megépül az érintett szakasz, ám az út ez idáig nem készült el.


Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy Eger eséllyel pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, ám ez a projekt sem képzelhető el a közlekedés minőségének javítása nélkül. Eger ugyanis a külföldi és hazai a turisták kedvelt célpontja, itt található a leglátogatottabb vidéki múzeum, az egri vár, van bazilikánk, líceumunk, vannak kiváló boraink és gyógyvizeink. Ezért is elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselői, Habis László polgármester, Nxitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Homolyan Róbert államtitkár, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott

Ki kell jelentenünk, hogy a most elkezdődő beruházás megváltoztathatatlan, visszafordíthatatlan és eltéríthetetlen! – hangsúlyozta a honatya. Hozzátette: köszönet illeti azt a több ezer embert, aki kitöltötte az internetes petíciót és kitartott az M25-ös ügye mellett. Ők voltak azok, akik nem hagyták, hogy eltérítsenek minket az eredeti tervektől és határidőktől.


Az új út haszonélvezői a családok, a diákok, a vállalkozók, valamint a külhoni és belföldi turisták mind nyertesei a beruházásnak, hiszen Eger és a megye fejlődése előtt új távlatok nyílnak meg az új szakasz megépítésével.

Legyen ez közös célunk, közös munkánk, közös sikerünk, hiszen ha összekötjük a megyeszékhelyet az M3-as autópályával, az minden egri és Heves megyei ember sikere lesz. M25-ös út itt és most! – zárta beszédét Nyitrai Zsolt, majd ünnepélyes keretek között letették az M25-ös összekötő út alapkövét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.