2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Lőfegyvereket találtak a brit hatóságok a Csatorna-alagút francia oldalán

Több tucat lőfegyverre bukkantak a brit hatóságok egy határellenőrzési pontnál a Csatorna-alagút francia oldalán – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A fegyvereket – összesen 79 darabot – töltényekkel együtt egy teherautóhoz kapcsolt tréleren találták motoralkatrészekbe rejtve. A rendőrség őrizetbe vett egy embert Coquelles városban, ahol az ellenőrzés történt, illetve egy további embert is elfogtak az angol oldalon, Doverben. Mindkettejük ellen vádat emeltek, hétfőn hallgatta meg őket egy londoni bíróság.

A nyomozó hatóság közlése szerint a fegyverek minden valószínűség szerint bűnözők kezébe kerültek volna Londonban vagy az ország más részében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.