2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Lőfegyvereket találtak a brit hatóságok a Csatorna-alagút francia oldalán

Több tucat lőfegyverre bukkantak a brit hatóságok egy határellenőrzési pontnál a Csatorna-alagút francia oldalán – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A fegyvereket – összesen 79 darabot – töltényekkel együtt egy teherautóhoz kapcsolt tréleren találták motoralkatrészekbe rejtve. A rendőrség őrizetbe vett egy embert Coquelles városban, ahol az ellenőrzés történt, illetve egy további embert is elfogtak az angol oldalon, Doverben. Mindkettejük ellen vádat emeltek, hétfőn hallgatta meg őket egy londoni bíróság.

A nyomozó hatóság közlése szerint a fegyverek minden valószínűség szerint bűnözők kezébe kerültek volna Londonban vagy az ország más részében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.