EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Sport

Lóerők seregszemléje: Luxusautók parádéztak a Hősök terén – Fotók!

Csillogó négykerekű csodák gyülekezőhelyévé vált hétfő este a Hősök tere, amikor is befutott Budapestre az egész Európát átszelő „milliomos-autóverseny”, a Gumball 3000 mezőnye.

Negyedszer járt Budapesten a Gumball 3000 elnevezésű verseny. Ha pár szóban kellene összefoglalni a Gumball lényegét, azt mondhatnánk, hogy milliomosok több tíz milliós kocsikkal végigszáguldanak Európán. Hétfő este pedig Budapestre ért a konvoj, a Hősök terét vették be a gyorsabbnál gyorsabb luxusautókkal. A Gumball 3000 ötletét Maximillion Cooper álmodta meg 1999-ben, aki kitalálta, hogy a gazdagok nemcsak szórakozni tudnak, hanem adakozni is, így a versennyel hátrányos helyzetű fiatalokat támogatnak.


A túra idén Rigából indult, a végállomás pedig a görögországi Míkonosz szigete lesz. Útközben az autók végigdübörögnek Varsón, Krakkón, Budapesten, Zágrábon, Dubrovnikon, Porto Montenegrón, Tiranán, Vóloszon és Athénon. A versenyen sztárok is részt vesznek, most Cee Lo Green, Eve, Afrojack, valamint a Major Lazer egyik tagja, Jillionaire is beült a kormány mögé.

Az érdeklődők láthattak – a teljesség igénye nélkül – Bentley-ket, Audikat, Mercedeseket, Ferrarikat, Lamborghiniket, Porschékat és Mustangokat.


Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.