2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Majtényi megfenyegette az államot

„Ha az állam helyében lennék, kétszer is meggondolnám, kivel húzok ujjat, pláne, ha az okosabb nálam” – fenyegetőzött a Soros György által pénzelt Eötvös Károly Külpolitikai Intézet (EKINT) vezetője, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje. Majtényi László az általa vezetett intézetben a Soros-hálózathoz tartozó civil szervezeteknek tartott konferencián fenyegette meg a kormányt – írta meg a Tűzfalcsoport.

Majtényi László nyílt jogszabálysértésre buzdította a civileket MTI Fotó: Illyés Tibor

A sorosista találkozó címe „Konferencia a polgári engedetlenségről és a civil bojkottról” volt, ami sokat elárult a találkozó céljáról. A Tűzfalcsoport beszámolója szerint a Soros György pénzével kitömött szervezetek képviselői közül többen megerősítették: eszükben sincs betartani a civiltörvényben rájuk rótt adatszolgáltatási kötelezettséget, meg se próbálják átláthatóvá tenni finanszírozásukat.


A Helsinki Bizottság elnöke, Pardavi Márta most is leszögezte: nem engedelmeskednek a civiltörvénynek, sőt: 220 szervezet bevonásával ellenkampányt indítanak, Szabó Máté Dániel, a TASZ szakmai igazgatója pedig jogi tanácsadást kínált azoknak a polgári engedetleneknek, akik törvénysértéssel akarják kifejezni véleményüket.

Mint kiderült: az EKINT önként vállalkozott arra, hogy a jogszabályt betartani nem kívánó civileknek ernyőszervezetet biztosít. Majtényi kijelentette: mivel intézetük nem civil szervezet, rájuk nem vonatkozik a törvény, ők pedig „tárt karokkal várnak minden civilt, aki nem akar eleget tenni a jogszabályban foglalt szigorúbb elszámolási kötelezettségeknek”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

 • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.