EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Megkezdődtek a szíriai béketárgyalások

Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottjának közvetítésével hétfőn Genfben megkezdődött a szíriai kormány és a felkelők közötti tárgyalások hetedik fordulója.

A megbeszélések időtartama a várakozások szerint az egész hetet felöleli majd.

Eközben a felek továbbra is széleskörűen betartják az Egyesült Államok és Oroszország közbenjárásával létrejött tűzszünetet Szíria déli részén.

Staffan de Mistura egyelőre nem árulta el, mit vár az újabb tárgyalásoktól, de hétfőn sajtótájékoztatót tart a témában.

A különmegbízott először Bassár el-Aszad szíriai elnök küldöttségével találkozik, később pedig az ellenzék képviselőit fogadja.

Az ENSZ égisze alatt zajló tárgyalások célja, hogy biztosítsák a segélyszállítmányok eljutását Szíriába, valamint lefektessék a polgárháború lezárásának és a politikai átmenetnek a kereteit.

Kapcsolódó Cikkek

  • A rendőrségnél akartak kokaint venni

    A rendőrségnél akartak kokaint venni

    Minden napra jut egy olyan történet, aminek hallatán az ember csak fogja a fejét és meggyőződése, hogy ennél nagyobb baklövést nem lehet elkövetni.

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.