EUR: 307,89 Ft
CHF: 266,71 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Külföld

Megölték az Iszlám Állam új vezetőjét!

Megölték az Iszlám Állam dzsihadista szervezet új afganisztáni vezetőjét Kunár tartományban – jelentette be a Pentagon szóvivője pénteken.

Dana White szerint Abu Szajjíddal, a Horászáni Iszlám Állam “emírjével” július 11-én végeztek a dzsihadisták helyi főhadiszállására mért légicsapásban, amelyben a terrorszervezet más tagjai is életüket vesztették.

A szóvivő kiemelte: ez a csapás jelentősen hátráltatja majd az Iszlám Állam azon törekvéseit, hogy kiterjessze befolyását Afganisztánban.

Abu Szajjíd elődjével, Abdul Haszibbal áprilisban végeztek az afgán és az amerikai különleges erők egy közös rajtaütésében a keleti Nangarhar tartományban.

Az Iszlám Állam afganisztáni szárnya – a Horászáni Iszlám Állam (Horászán az Afganisztánt is magába foglaló térség egy régi neve) – 2015 óta aktív, és harcol mind a tálib lázadók, mind az afgán-amerikai koalíciós erők ellen. Értesülések szerint harcosainak száma nem haladja meg a háromezret.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, és a polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma, de a Milenio tévé legutóbbi híradásában már 204 halálos áldozatról adott hírt.

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.