EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Megrontotta nevelt lányát a tiszalöki késelő

„Szóljanak a fiamnak, adja fel magát, nehogy a kommandósok lelőjék” – üzente lapunkon keresztül anyja, Margit Szentesi Zsoltnak, aki ellen hajtóvadászatot folytatnak a szabolcsi zsaruk, mert megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. A Lokál úgy értesült: a férfi és 15 éves nevelt lánya közötti viszony vezetett a tragédiához.

Tegnap hajnal óta fegyveres rendőrök, polgárőrök kutatnak Tiszalökön és környékén, a határt is tűvé tették Szentesi Zsolt után, aki megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét.

Margit retteg, hogy a fiát nem fogják el élve Fotó: Virág Márton

– Egyenruhások ugrasztottak ki az ágyból, a fiamat keresték – emlékezett a történtekre Jónás Margit, a késelő férfi édesanyja. – Szentesi Zsoltot keresték. Hiába. Tőlük tudom, mit tett a gyerekem. Tavaly márciusban összeköltözött a vele egykorú, 37 éves B. Andival, de két hónappal később, júniusban sajnos összemelegedett a nő kisebbik lányával, Vanesszával. Akkor az a kislány csak 14 éves volt, hatodikba járt. Bár Vanessza anyja ezt tudomásul vette, beleegyezett, hogy a fiam továbbra is ott éljen velük, én pedig rettegtem, hogy nagy baj lesz ebből.

 

Margit a Lokálnak elmondta: idén márciusban kiderült, a kislány várandós, 13 hetes a magzat. Bár a fia szerette volna megtartani a gyereket, Vanessza anyja elzavarta a férfit és megtiltotta, hogy találkozzanak. Ennek ellenére a 22 évvel idősebb férfi továbbra is randizott a kamaszlánnyal.

Vérfoltok borítják a család lak környékét

– Három napja láttam, hogy Zsolti és Vanessza ott csókolóznak az udvaron – állítja az egyik szomszéd, Nikolett. – Az egész várost megbotránkoztatta ez a furcsa kapcsolat.

– Az anya dühös volt, mert Zsolti találkozgatott a kislányával, még a biciklit is egymáshoz vágták haragjukban – tette hozzá Kiss Kálmán, a késelő volt munkatársa.

A Kossuth utcai ház előtt hat vértócsa éktelenkedik. Tegnap hajnalban Szentesi Zsolt itt ugrott be a kapun, majd a ház nyitott ablakán Vanesszához, akiről úgy tudta, a kislány megcsalta őt. Felébredt az édesanya és felelősségre vonta a férfit. Úgy tudjuk, előbb az asszonyt, majd a 13 éves Jancsikát, a 15 éves Vanesszát és a 18 éves Andit érték a szúrások. A gyerekek az édesanyjukat próbálták védeni.

– Valahogy szóljanak a fiamnak, sürgősen adja fel magát a rendőrségen, nehogy a kommandósok lelőjék – üzente kétségbeesve lapunkon keresztül Zsoltnak édesanyja.

A zsaruk lapzártánk idején még nem adtak ki európai elfogatóparancsot, vagyis egyelőre nem lehet olyan információjuk, amely arra utalna, hogy a menekülő külföldre szökött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően – derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

 • Halálra égett egy ember Tatán

  Halálra égett egy ember Tatán

  Belehalt égési sérüléseibe egy idős nő Tatán péntek délután – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).