2017. november 21., kedd
Olivér

Belföld

Megrontotta nevelt lányát a tiszalöki késelő

„Szóljanak a fiamnak, adja fel magát, nehogy a kommandósok lelőjék” – üzente lapunkon keresztül anyja, Margit Szentesi Zsoltnak, aki ellen hajtóvadászatot folytatnak a szabolcsi zsaruk, mert megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. A Lokál úgy értesült: a férfi és 15 éves nevelt lánya közötti viszony vezetett a tragédiához.

Tegnap hajnal óta fegyveres rendőrök, polgárőrök kutatnak Tiszalökön és környékén, a határt is tűvé tették Szentesi Zsolt után, aki megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét.


Margit retteg, hogy a fiát nem fogják el élve Fotó: Virág Márton

– Egyenruhások ugrasztottak ki az ágyból, a fiamat keresték – emlékezett a történtekre Jónás Margit, a késelő férfi édesanyja. – Szentesi Zsoltot keresték. Hiába. Tőlük tudom, mit tett a gyerekem. Tavaly márciusban összeköltözött a vele egykorú, 37 éves B. Andival, de két hónappal később, júniusban sajnos összemelegedett a nő kisebbik lányával, Vanesszával. Akkor az a kislány csak 14 éves volt, hatodikba járt. Bár Vanessza anyja ezt tudomásul vette, beleegyezett, hogy a fiam továbbra is ott éljen velük, én pedig rettegtem, hogy nagy baj lesz ebből.

 

Margit a Lokálnak elmondta: idén márciusban kiderült, a kislány várandós, 13 hetes a magzat. Bár a fia szerette volna megtartani a gyereket, Vanessza anyja elzavarta a férfit és megtiltotta, hogy találkozzanak. Ennek ellenére a 22 évvel idősebb férfi továbbra is randizott a kamaszlánnyal.


Vérfoltok borítják a család lak környékét

– Három napja láttam, hogy Zsolti és Vanessza ott csókolóznak az udvaron – állítja az egyik szomszéd, Nikolett. – Az egész várost megbotránkoztatta ez a furcsa kapcsolat.

– Az anya dühös volt, mert Zsolti találkozgatott a kislányával, még a biciklit is egymáshoz vágták haragjukban – tette hozzá Kiss Kálmán, a késelő volt munkatársa.

A Kossuth utcai ház előtt hat vértócsa éktelenkedik. Tegnap hajnalban Szentesi Zsolt itt ugrott be a kapun, majd a ház nyitott ablakán Vanesszához, akiről úgy tudta, a kislány megcsalta őt. Felébredt az édesanya és felelősségre vonta a férfit. Úgy tudjuk, előbb az asszonyt, majd a 13 éves Jancsikát, a 15 éves Vanesszát és a 18 éves Andit érték a szúrások. A gyerekek az édesanyjukat próbálták védeni.

– Valahogy szóljanak a fiamnak, sürgősen adja fel magát a rendőrségen, nehogy a kommandósok lelőjék – üzente kétségbeesve lapunkon keresztül Zsoltnak édesanyja.

A zsaruk lapzártánk idején még nem adtak ki európai elfogatóparancsot, vagyis egyelőre nem lehet olyan információjuk, amely arra utalna, hogy a menekülő külföldre szökött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

  Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

  Visszaszorultak, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek a Magyarországon tevékenykedő szélsőséges paramilitáris szervezetek – számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület keddi, zárt ülése után.

 • Reneszánszát éli a zsidó kultúra Magyarországon

  Reneszánszát éli a zsidó kultúra Magyarországon

  Magyarországon ismét reneszánszát éli a zsidó kultúra, a kormány pedig értékként tekint erre a több mint ötezer éves szellemi és lelki örökségre – mondta Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár kedden, egy a Fiumei Úti Sírkertben tartott konferencián.

 • Minden műkincs elkelt a világ első Zsolnay-aukcióján

  Minden műkincs elkelt a világ első Zsolnay-aukcióján

  Az egyik legszebb Zsolnay-alkotásként számon tartott elefántfejes virágtartó edény kelt el a legmagasabb áron, 11 millió forintért a Virág Judit Galéria árverésén; a világ első, kifejezetten Zsolnay-művekből összeállított aukcióján minden tárgy elkelt.