EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Salgótarján

Megújul a Karancs út–Bányász út

Július első felében – a közműegyeztetések előrehaladásának függvényében – megkezdődnek a Karancs út–Bányász út 1,5 milliárd forintos állami támogatásból finanszírozott felújítási munkái.

Az építési munkaterületet a közbeszerzési eljárás nyertesének, a Fort-Bau Therm Kft.-nek már átadták, a munkálatok 2018. június elejéig tartanak. A felújítás kapcsán megújulnak az út- és járdaburkolatok, parkolósáv készül, a Bányász úton új járdát is építenek. Rendeződik az utak csapadékvíz-elvezetése, elbontják a Karancs úti csapadékcsatornát, helyette új készül. Az elavult ivóvíz- és bekötővezetékek helyett szintén újak készülnek, s kiépítik az ingatlanhatárokig a hiányzó szennyvízbekötő vezetékeket is. Az útfelújításhoz kapcsolódóan az Émász beruházásban kábel- és közvilágítás-rekonstrukcióra is sor kerül. A munkálatokat a kivitelező a közműkiváltásokkal kezdi, majd azt követi a közlekedési felületek felújítása. A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat előzetesen értesíteni fogja.


A város egyik legrosszabb állapotú útjánan felújítása kezdődhet meg állami forrásból

Elvégzik a közműkiváltásokat és a burkolati munkákat is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.