2018. április 24., kedd
György

Egyéb Salgótarján

Megújul a Karancs út–Bányász út

Július első felében – a közműegyeztetések előrehaladásának függvényében – megkezdődnek a Karancs út–Bányász út 1,5 milliárd forintos állami támogatásból finanszírozott felújítási munkái.

Az építési munkaterületet a közbeszerzési eljárás nyertesének, a Fort-Bau Therm Kft.-nek már átadták, a munkálatok 2018. június elejéig tartanak. A felújítás kapcsán megújulnak az út- és járdaburkolatok, parkolósáv készül, a Bányász úton új járdát is építenek. Rendeződik az utak csapadékvíz-elvezetése, elbontják a Karancs úti csapadékcsatornát, helyette új készül. Az elavult ivóvíz- és bekötővezetékek helyett szintén újak készülnek, s kiépítik az ingatlanhatárokig a hiányzó szennyvízbekötő vezetékeket is. Az útfelújításhoz kapcsolódóan az Émász beruházásban kábel- és közvilágítás-rekonstrukcióra is sor kerül. A munkálatokat a kivitelező a közműkiváltásokkal kezdi, majd azt követi a közlekedési felületek felújítása. A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat előzetesen értesíteni fogja.


A város egyik legrosszabb állapotú útjánan felújítása kezdődhet meg állami forrásból

Elvégzik a közműkiváltásokat és a burkolati munkákat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.