EUR: 323,28 Ft
CHF: 283,35 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Molesztálási botrányok miatt nem rendeznek meg egy fesztivált

Nem rendezik meg jövőre Svédország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, miután azon állítólag idén is megerőszakoltak egy lányt, és molesztáltak több másikat.

A norrköpingi Bravalla fesztiválon korábban olyan előadók léptek fel, mint Robbie Williams, Kanye West vagy az Iron Maiden.


A fesztivál szervezői az idei zárónapon, szombaton jelentették be, hogy 2018-ban nem tartják meg a rendezvényt, mivel rendteremtési erőfeszítéseik ellenére idén is bejelentettek egy nemi erőszakot és több zaklatást. “Egyes férfiak szemlátomást nem tudnak viselkedni. Ez elfogadhatatlan” – közölték.

A rendőrségnek 11 szexuális visszaélést jelentettek a megerőszakolási ügyön kívül.

Az először 2013-ban megrendezett és mintegy 40 ezer látogatót vonzó kelet-svédországi zenei fesztivált már tavaly is megerőszakolási és molesztálási botrányok övezték, egy brit együttes, a Mumford and Sons be is jelentette, hogy mindaddig bojkottálja a rendezvényt, amíg biztosítékot nem kap a hathatós ellenintézkedésekre.

A TheLocal.se hírportál szerint a szervezők nem közölték, hogy megrendezik-e újra – és ha igen, mikor – a fesztivált, és nem válaszoltak arra sem, hogy a jövő évi rendezvény törlése összefügg-e rendező cég anyagi helyzetével, a 2016-os fesztivál 75 millió koronás (2,4 milliárd forintos) veszteségével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.