EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Momentum titkolja, hogy miből szerveztek fesztivált Bodajkon

A párt szóvivője szerint üzleti titok a fesztivál elszámolása – írja a Figyelő. A lap egyik újságírója ott volt a bulin, ahol arról faggatta Hajnal Miklóst, hogy a közel 40 milliós fesztivált mégis miből finanszírozta a Momentum.

A Momentum korábban az átláthatóság fontosságát hirdette, ám amikor elszámolásra kerül a sor, hirtelen minden üzleti titok lesz. Amikor a Figyelő munkatársa arról érdeklődött a fesztiválon, hogy mégis miből futotta erre a bulira, a szervezők csak 10 millió forintig jutottak az elszámolásban, a többi rejtély.


A lap egy rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező szakembert kért meg arra, hogy saccolja meg, mégis mennyibe kerülhetett ez a többnapos vidéki fesztivál. A bulin egyébként olyan nevek léptek színpadra, mint a Wellhello, vagy az Anima Sound System, szóval hazai viszonylatban nagyágyúk is koncerteztek, ami nem olcsó.

A szakértő úgy gondolja, hogy egy ekkora fesztivál megszervezésére, a fellépők kifizetésére legalább 35-40 millió forintos költségvetéssel kell számolni, ráadásul bele kell kalkulálni a színpadtechnikát, a hangosítás, és helyszínbérletet is. Hajnal Miklós, a párt szóvivője elmondta, hogy a fesztiválra nagyjából ezren vásároltak jegyet, amit ha felszorzunk a belépőjegy árával, mintegy 10 millió forintos bevételről beszélhetünk.


Azonban a fennmaradó 25-30 millió forintos költségek elszámolására a Momentum egyik tagja sem volt hajlandó válaszolni, arra hivatkozva, hogy mindez üzleti titok – írja a Figyelő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.