EUR: 321,74 Ft
CHF: 281,52 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Momentum titkolja, hogy miből szerveztek fesztivált Bodajkon

A párt szóvivője szerint üzleti titok a fesztivál elszámolása – írja a Figyelő. A lap egyik újságírója ott volt a bulin, ahol arról faggatta Hajnal Miklóst, hogy a közel 40 milliós fesztivált mégis miből finanszírozta a Momentum.

A Momentum korábban az átláthatóság fontosságát hirdette, ám amikor elszámolásra kerül a sor, hirtelen minden üzleti titok lesz. Amikor a Figyelő munkatársa arról érdeklődött a fesztiválon, hogy mégis miből futotta erre a bulira, a szervezők csak 10 millió forintig jutottak az elszámolásban, a többi rejtély.


A lap egy rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező szakembert kért meg arra, hogy saccolja meg, mégis mennyibe kerülhetett ez a többnapos vidéki fesztivál. A bulin egyébként olyan nevek léptek színpadra, mint a Wellhello, vagy az Anima Sound System, szóval hazai viszonylatban nagyágyúk is koncerteztek, ami nem olcsó.

A szakértő úgy gondolja, hogy egy ekkora fesztivál megszervezésére, a fellépők kifizetésére legalább 35-40 millió forintos költségvetéssel kell számolni, ráadásul bele kell kalkulálni a színpadtechnikát, a hangosítás, és helyszínbérletet is. Hajnal Miklós, a párt szóvivője elmondta, hogy a fesztiválra nagyjából ezren vásároltak jegyet, amit ha felszorzunk a belépőjegy árával, mintegy 10 millió forintos bevételről beszélhetünk.


Azonban a fennmaradó 25-30 millió forintos költségek elszámolására a Momentum egyik tagja sem volt hajlandó válaszolni, arra hivatkozva, hogy mindez üzleti titok – írja a Figyelő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.