2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Nagy erőkkel készül az Előre az új szezonra

Június 19-én kezdte meg felkészülését a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata a 2017/18-as bajnokságra. A hathetes programban tíz felkészülési mérkőzés és egy mórahalmi edzőtábor is szerepel.

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre Otthon is komoly edzéssel készülnek a fiúk az új szezonra

Boér Gábor, az együttes vezetőedzője a felkészülési időszak elején örömmel látta, hogy egy felkészült, motivált csapat tért vissza az öltözőbe. Bár nem jutottak fel az NB I-be, ez nem vette el a kedvüket a munkától. Az első és legfontosabb feladat volt, hogy a fiúk visszarázódjanak a korábbi ritmusba, újra fel tudják venni a fonalat, hiszen napi két edzéssel és a mérkőzésekkel elég feszített a tempó. A másik fontos része ezeknek a heteknek, hogy Boér Gábor szeretne új játékstílust bevezetni a csapatnál, ennek az elsajátításán dolgoznak az edzéseken és a meccseken is.


Éppen az új taktikai elemek miatt nem is nézik tulajdonképpen a mérkőzések eredményeit, mert most tesztüzemben dolgoznak. Próbálgatják az új igazolásokat, cserélgetik a posztokon a játékosokat, hogy július végére a lehetőségekhez képest a legkiválóbb csapatot rakhassák össze. A legutóbbi igazolás például Mészáros Márk, aki a Szeged 2011 csapatától érkezett Békéscsabára. A 29 esztendős, újpesti nevelésű balhátvédtől a védelem megerősödését várják.

Már az edzőmérkőzések egyeztetése is komoly kihívást jelentett a szakmai stábnak, ugyanis a különböző osztályok bajnokságai más-más időpontokban fejeződnek be, nem is beszélve a határon túli csapatokról. Emellett olyan együtteseket kerestek, amelyek tudásban egy szinten állnak a csabai csapattal, akikkel játszva fejlődhetnek. Külön problémát okoz még az is, hogy kevesen vállalták a Békéscsabára utazást, így az Előre megy a legtöbb klubhoz.


Fotó: Békéscsaba 1912 Előre
Edzőmérkőzés a KBSC FC csapata ellen

Az együttes július 4-én indult el edzőtáborozni Mórahalomra, ahol napi két tréninggel és a hét folyamán két mérkőzéssel készültek a szezonnyitásra. A vezetőedző szerint jó úton halad a csapat: „Az eddigi két és fél hétben sok olyan pozitív dolgot láttunk, melyekről sokszor beszéltünk és sok olyan taktikai elem jelent már meg nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is, ami bizakodásra adhat okot. Tudjuk azt is, hogy nagyon fáradt a csapat és éppen ezért túlzott elvárásaim nincsenek, de a mindenkori, megkövetelt hozzáállásnak és szemléletnek meg kell jelennie majd a gyepen” – olvasható a klub honlapján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága 2017. július 5-én már nyilvánosságra hozta a Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as idényének sorsolását, mely szerint a Békéscsaba az első fordulóban, július 30-án a KBSC FC csapatát fogadja a Kórház utcában. A pontos kezdési időpontokat később határozzák meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.