2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Győr

Napvitorlák is lesznek a Barátság parkban

A győri Barátság Sportpark roppant népszerű, amióta nyolc éve átadták. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség a folyamatos fejlesztésére, illetve felújítására. Nemrég újabb változásokról számoltak be. 

Így festett, amikor felszedték az előző gyepet
Fotó: Marcali Gábor

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Sportpark idei nagyszabású fejlesztéseiről és felújításáról. Elmondta: öröm számára, hogy a 2009-ben átadott park és környezete folyamatosan megújul. Tavaly ingyenesen használható kültéri fitneszeszközökkel bővült a park, amely hamar közkedveltté vált a sportolók körében. Ezért idén nyáron komfortosabbá teszik, ugyanis árnyékot adó napvitorlát szerelnek fölé. A három elemből álló vászon összesen 115 négyzetméteres, amelyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés a nyár folyamán elkészül, így nagy melegben vagy esőben is használható lesz.


Szükség volt a cserére
Fotó: Marcali Gábor

Hajszán Gyula önkormányzati képviselő a műfüves pályák felújításáról számolt be. Kiemelte: nagy népszerűségnek örvendenek, tavaly 140 ezren használták. Ezúttal a III-ast újítják fel, a régi borítását eltávolítják, és vadonatúj műfűréteget raknak le. Hasonló eljárással cserélik ki a lábteniszpálya borítását is. Az I-esen 2014 őszén volt teljes műfűcsere, a centerpályán egy évvel végezték el a komplett rekonstrukciót. A megújult pályák már használatba vehetők, a munkálatok összesen 10 millió forintba kerülnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.