2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Napvitorlák is lesznek a Barátság parkban

A győri Barátság Sportpark roppant népszerű, amióta nyolc éve átadták. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség a folyamatos fejlesztésére, illetve felújítására. Nemrég újabb változásokról számoltak be. 

Így festett, amikor felszedték az előző gyepet
Fotó: Marcali Gábor

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Sportpark idei nagyszabású fejlesztéseiről és felújításáról. Elmondta: öröm számára, hogy a 2009-ben átadott park és környezete folyamatosan megújul. Tavaly ingyenesen használható kültéri fitneszeszközökkel bővült a park, amely hamar közkedveltté vált a sportolók körében. Ezért idén nyáron komfortosabbá teszik, ugyanis árnyékot adó napvitorlát szerelnek fölé. A három elemből álló vászon összesen 115 négyzetméteres, amelyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés a nyár folyamán elkészül, így nagy melegben vagy esőben is használható lesz.


Szükség volt a cserére
Fotó: Marcali Gábor

Hajszán Gyula önkormányzati képviselő a műfüves pályák felújításáról számolt be. Kiemelte: nagy népszerűségnek örvendenek, tavaly 140 ezren használták. Ezúttal a III-ast újítják fel, a régi borítását eltávolítják, és vadonatúj műfűréteget raknak le. Hasonló eljárással cserélik ki a lábteniszpálya borítását is. Az I-esen 2014 őszén volt teljes műfűcsere, a centerpályán egy évvel végezték el a komplett rekonstrukciót. A megújult pályák már használatba vehetők, a munkálatok összesen 10 millió forintba kerülnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.