2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyháza legnépszerűbb fotóshelyszínei

Létezik egy site (sightsmap.com), amelynek segítségével felfedezhetjük a világ legnépszerűbb fotóshelyszíneit – így azt is látjuk rajta, Nyíregyházán hol villannak legtöbbször a vakuk.

Az interaktív térkép számba veszi, hogy az adott földrajzi területen hány fotó készült el, és ezt egy hőtérkép segítségével tárja elénk. A térkép szürke területein egyáltalán nincs aktivitás, a lilákon és a pirosakon már több fotó készül, a sárgák pedig a leglátogatottabb és leggyakrabban fotózott részeket jelzik.


A belváros az egyik kedvenc hely (Fotó: Kohut Árpád)

Nyíregyháza belvárosi részén az abszolút győztes a Kossuth tér lett, ami nem meglepő, hiszen évről évre egyre több turista keresi fel az impozáns épületekkel körülvett teret, illetve a helyiek is gyakran választják egy séta, kávé vagy ebéd helyszíneként. Ugyanakkor a térkép szerint a Hősök tere és a Korzó is igen népszerű az amatőr és profi fotósok körében.

A Hősök terén is sokszor villan a vaku (Fotó: Kohut Árpád)

 

A másik kiugróan sokat fotózott helyszín a Sóstó és környéke, itt a tónál, a méltán híres Nyíregyházi Állatparknál és a Sóstói Múzeumfalunál örökítik meg emlékeiket a legtöbben. Persze akadnak még fotósbarát helyszínek, többek között a Móricz Zsigmond Színház, a Kállay Gyűjtemény és a Bujtosi Városliget is jelen van a listán. Így ha fotózni támad kedvünk, esetleg tippeket adnánk néhány turistának, érdemes felkeresni az oldalt, és informálódni, hová vigyük magunkkal mindenképpen a fényképezőnket.


Rengeteg képet készítettek innen a kisoroszlánokról a látogatók (Fotó: Kohut Árpád)

A sárga foltok jelzik a város legnépszerűbb fotós helyszíneit (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.