EUR: 321,29 Ft
CHF: 283,33 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld Szeged

Olasz Anna vb-tempóra kapcsolt

A Maty-éren nyert nemrég bajnoki címet a Haász SZUE kiválósága, Olasz Anna. A hazai rendezésű vizes világbajnokságra készülő szegedi hosszútávúszó több szempontból is értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Remekül alakul az év a Haász SZUE nyílt vízi úszója, Olasz Anna számára. Előbb megnyerte a magyar medencés hosszútávúszó-bajnokságot, majd a franciaországi Gravelines-ban rendezett gall nyílt bajnokságon kiharcolta a világbajnoki részvételt a 25 kilométer mellett a rövidebb, 10 kilométeres távon is – ezután következett a Maty-éren rendezett országos bajnokság, ahol elsőként ért célba, ezzel bajnoki címet szerzett 10 kilométeren.


Egy kis lazítás. Anna várja a kihívást a vizes vb-n, de nem akar mentálisan már előre elfáradni

Abból a szempontból kimondottan nehéz volt az országos bajnokság, hogy a hamarosan kezdődő vizes világbajnokság előtti utolsó nyílt vízi versenyként a szokásosnál jóval nagyobb médiaérdeklődés mellett zajlott, így a rajt előtt nem maradt időm a mentális felkészülésre. Mindenképpen hasznos volt, mert így rájöttem, bármi is legyen a világbajnokságon, a rajt előtti két óra számomra szent és sérthetetlen, erre roppantul kell figyelnem mondta a Lokál Extra Szegednek Olasz Anna.

Az Egyesült Államokban, az Arizona State University üzleti kommunikációs képzésén a közelmúltban végzett szegedi úszó most már minden idegszálával a hazai rendezésű vizes világbajnokságra hangol. A nyílt vízi úszók Balatonfüreden csapnak össze az év legjelentősebb hazai sporteseményén.


Időpontok

Sok ideje már nincs a formája csiszolására Olasz Annának: július 16-án lesz a nők 10 kilométeres döntője, míg öt nappal később, július 21-én a hosszabb, 25 kilométeres táv fináléjában szurkolhatunk neki a vb-n.

A 2016-os riói olimpián tizennegyedik helyen végzett sportoló a világbajnoki felkészülés hajrájában is igyekszik odafigyelni arra, hogy ne a rá váró kihívással keljen és feküdjön. Ha ezt tenném, és folyamatosan a vb járna az eszemben, ha állandóan erre gondolnék, pont akkora fáradnék el mentálisan, amikorra topformában kellene lennem. Bízom benne, hogy olyan időjárás lesz a vb idején, ami nehezíteni fogja a pályát, minél nagyobb kihívás a versenyzés, én annál jobban tudok teljesíteni – részletezte az Európa-bajnoki arany, valamint vb-ezüstérmes úszó.

Ha nem is lényegtelen, hogy mi történt velem és hogyan zajlott az elmúlt egy évem, de ez az időszak az, ami igazán nagy jelentőséggel bír a világbajnoki szereplésemet illetően. A vb közeledtével egyre motiváltabban dolgozom én is, világbajnoki tempóban edzünk, csak a vasárnapjaim szabadok. Sokat versenyzem is a világbajnokságig, ezért biztos vagyok abban, hogy visszatér az az érzés, amit ez a különleges és gyönyörű sportág nyújthat, még ha tavaly, amikor úgy volt, nem lehetek ott az olimpián, az is megfordult a fejemben, hogy felhagyok a nyílt vízi úszással – zárta a mindig mosolygós Olasz Anna.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elítélték a szexuális erőszakolót

  Elítélték a szexuális erőszakolót

  Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.

 • Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.

 • Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.