EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,16 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Őrizetbe vettek két orosz határőrt

Őrizetbe vettek két orosz határőrt péntekre virradóra a Krím félszigettel határos ukrajnai Herszon megyében. Moszkva szerint a határvédelmi szervek tagjai eltévedtek.

Orosz közlés szerint péntekre virradóra két határőr letért útvonaláról Armjanszk térségében, és Ukrajna területére vetődött, ahol a helyi hatóságok emberei őrizetbe vették őket. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) a krími térségért felelős határrendészete reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi szabályoknak megfelelően az elfogott határrendőrök hamarosan visszatérhetnek Oroszországba.


Kijevi közlések szerint az ukrán határőrség tagjai a hadsereg segítségével őrizetbe vettek két iratok nélkül úton lévő ismeretlen férfit az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím félszigettel szomszédos megyében. Értesülések szerint a férfiak egy csónakkal érkeztek a Perekopi-öböl Ukrajnához tartozó partjára. Később orosz határőrökként azonosították őket.

Egy ukrajnai bíróság 15 napra elrendelte a férfiak őrizetbe vételét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.