2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Tech

Összebútorozik az IKEA és az Apple

Az almás cég egy fejlesztői konferencián jelentette be: teljes erővel arra koncentrál, hogy eszközein is egyre nagyobb teret hódítsanak a kiterjesztett valóságra épülő applikációk.

Az első nagy projekt keretében most szó szerint összebútorozott az Apple és az IKEA, hiszen egy olyan program megalkotásán dolgoznak, amelyet kivétel nélkül mindenki szeretni fog. A techóriás és a multinacionális bútorkereskedelmi hálózat olyannyira elkötelezett, hogy terveik szerint a kiterjesztett valóság élménye eddig minden korábbi tapasztalatot felül fog múlni közös szoftverüknek köszönhetően.


A Co.Design és a Wall Street Journal úgy tudja, a két cég egy applikáció segítségével lehetővé akarja tenni, hogy otthon, a négy fal között válasszunk bútort úgy, hogy egy telefon, esetleg táblagép segítségével meg is nézhessük, hogyan fog mutatni a nappaliban vagy a hálószobában. Így ha a vásárló attól tart, hogy nem passzol lakása környezetébe a darab, vagy esetleg méreteiből adódóan lehetnek problémák, azonnal kiderül, miután megnézi, hogy milyen lesz a végeredmény a kiterjesztett valóság segítségével.

/Fotó: IKEA

Az Apple ARKitjének köszönhetően a lakberendezési eszközök a valóságban is létező színben és teljesen méretarányosan jelennek majd meg az eszközeiken. A vásárlónak nem lesz más dolga, mint beállni nappalija közepére, futtatni az alkalmazást, a készülék kameráját a kiszemelt helyre irányítani, és azonnal megjelenik a kiválasztott szekrény, ágy, asztal vagy bármi, amit el szeretne helyezni a helyiségben. Így azonnal kiderül, hogy az adott termék befér-e a szobába, illetve színben és stílusban harmonizál-e a többivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  A WATG tervezőcsapata mutatta be annak a 3D-nyomtatott háznak a látványtervét, amely több, mint valószínű, hogy az egész építőipart alapjaiban fogja megbolygatni. Ezzel az új technológiával egyébként már olyan tárgyakat is készíthetünk, mint műprotézis, különféle szerszámok, alkatrészek, de volt rá példa, hogy egy működő pisztolyt is „legyártottak” 3D nyomtatóval.

 • A svájci órákat is lenyomta az Apple

  A svájci órákat is lenyomta az Apple

  Az Apple részvények zuhanása nem igazán látszik a cégóriás bevételén. Az almás cég ugyanis egy újabb rekordot állított fel okosóráival, hiszen a Canalys csapatának felmérése szerint tavaly összesen 18 millió Apple Watch-ot adtak el, ami 50 százalékkal több, mint amit 2016-ban produkáltak a piacon.

 • Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról – tájékoztatta az MTI-t a magyar alapítású, mára globálissá vált informatikai társaság.

 • Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Egy új, magyar fejlesztésű játék tartja lázban a logikai játékok kedvelőit. Az applikáció az Agymozgató névre hallgat, melynek lényege, hogy szórakoztató módon találós kérdésezhetünk a Facebookon.