EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Összedőlt egy ötemeletes lakóház Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember életét vesztette pénteken a Nápolytól délre található Torre Annunziata tengerparti településen egy részben összedőlt ötemeletes épület romjai között – jelentette a helyi tűzoltóság.

A hatóságok szerint a mentőalakulatok hét eltűnt után kutatva három holttestet találtak a romok között. A mentést végző mintegy 80 ember jórészt kézzel és kereső kutyákkal vizsgálja át a törmeléket.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok azonban vizsgálják annak lehetőségét, hogy az ötemeletes házban végzett felújítási munkálatoknak volt-e közük hozzá.

Az épület egyébként egy vasútvonal mellett állt. Szemtanúk beszámolói szerint mielőtt a ház részben összeomlott volna, egy szerelvény haladt át a közeli síneken.

Az olasz vasúttársaság közleményében hangsúlyozta: az elhaladó vonatok keltette rezgéseknek nincs kihatásuk a környező épületek stabilitására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.