EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Összedőlt egy ötemeletes lakóház Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember életét vesztette pénteken a Nápolytól délre található Torre Annunziata tengerparti településen egy részben összedőlt ötemeletes épület romjai között – jelentette a helyi tűzoltóság.

A hatóságok szerint a mentőalakulatok hét eltűnt után kutatva három holttestet találtak a romok között. A mentést végző mintegy 80 ember jórészt kézzel és kereső kutyákkal vizsgálja át a törmeléket.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok azonban vizsgálják annak lehetőségét, hogy az ötemeletes házban végzett felújítási munkálatoknak volt-e közük hozzá.

Az épület egyébként egy vasútvonal mellett állt. Szemtanúk beszámolói szerint mielőtt a ház részben összeomlott volna, egy szerelvény haladt át a közeli síneken.

Az olasz vasúttársaság közleményében hangsúlyozta: az elhaladó vonatok keltette rezgéseknek nincs kihatásuk a környező épületek stabilitására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Angela Merkel német kancellárnak ugyan nem hozta meg az áttörést a minicsúcsként emlegetett vasárnapi brüsszeli találkozó, de a 16 európai uniós (EU-) tagország vezetőjének részvételével folytatott tanácskozás mégis alapvető fordulatot jelez a közösség és Németország menekültügyi politikájában – állapította meg hétfőn két tekintélyes német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt.

 • Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága hétfőn kora délután szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt – írja az Origo.

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.