EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Külföld

Összedőlt egy ötemeletes lakóház Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember életét vesztette pénteken a Nápolytól délre található Torre Annunziata tengerparti településen egy részben összedőlt ötemeletes épület romjai között – jelentette a helyi tűzoltóság.

A hatóságok szerint a mentőalakulatok hét eltűnt után kutatva három holttestet találtak a romok között. A mentést végző mintegy 80 ember jórészt kézzel és kereső kutyákkal vizsgálja át a törmeléket.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok azonban vizsgálják annak lehetőségét, hogy az ötemeletes házban végzett felújítási munkálatoknak volt-e közük hozzá.

Az épület egyébként egy vasútvonal mellett állt. Szemtanúk beszámolói szerint mielőtt a ház részben összeomlott volna, egy szerelvény haladt át a közeli síneken.

Az olasz vasúttársaság közleményében hangsúlyozta: az elhaladó vonatok keltette rezgéseknek nincs kihatásuk a környező épületek stabilitására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Egy őrjöngő, önkívületi állapotban lévő férfihoz riasztották a rendőrséget Chicagoban. Nem kizárt, hogy az önmagából, meztelenül randalírozó ámokfutó valamilyen drog hatása alatt lehetett, ugyanis amikor az egyenruhások megpróbálták lecsillapítani, az szó nélkül rátámadott a szolgálatot teljesítő járőrökre.

 • Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt hónapokban elkövetett európai dzsihadista ösztönzésű merényletek nem csupán azt jelzik, hogy Európában egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló indíttatású terrorista akciók, hanem változás észlelhető a célpontok kiválasztásában és az elkövetési módban is.

 • Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.