EUR: 321,71 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Salgótarján

Ötből egy újítás elkészült

Átadták a Salgótarjáni Közlekedésfelügyelet felújított épületét. Ez a beruházás egy ötlépcsős folyamat első állomása volt.

A Nógrád Megyei Kormányhivatalnak 1,15 milliárd forint áll rendelkezésére uniós forrásból, hogy felújítsa öt épületét.


– Remélem, hamarosan végezni fogunk több épületben is a munkálatokkal. Pásztón érintett az Állategészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági osztály, valamint a földhivatal, Salgótarjánban pedig a földhivatalt is felújítják. Nagyobb falat a Megyeháza épületének felújítása, amelynél most várható a közbeszerzési eljárás lezárása. Ezen az épületen, ami manapság műszakilag lehetséges, mindent megcsináltunk, amiért ezúton is köszönetet mondunk a munkát végző cégnek. Három célt akartunk teljesíteni, ami sikerült is: olcsóbb legyen a működtetés, valamint az ügyfelek és a dolgozók is jól érezzék itt magukat – fejtette ki dr. Szabó Sándor kormánymegbízott az első avatáson.

Tavaly szeptemberben kezdődtek az energetikai korszerűsítés munkálatai a Salgótarjáni Közlekedésfelügyelet épületén. Elvégezték az épület teljes nyílászárócseréjét, fűtéskorszerűsítését, napelemekkel szerelték fel az ingatlant és hőközpontot szereltek be.


A „KPM” épületének energetikai korszerűsítése magába foglalta a szigetelést, a nyílászárócserét és a fűtéskorszerűsítést is

– Azért volt szükség erre a beruházásra, mert a hazai épületek jelentős része műszaki és hőtechnikai szempontból elavult. Ma Magyarországon az energia 40 százalékát az épületeinkben használjuk el, ennek is közel kétharmadát hűtésre, illetve fűtésre. A középületek nyolcvan százaléka nem felel meg azoknak a korszerű műszaki és hőtechnikai követelményeknek, amelyeknek most már ez az épület eleget tesz – fogalmazott dr. Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőbeszédében, majd hangsúlyozta, hogy 25 milliárd forint áll rendelkezésre a fővárosi és megyei kormány- és járási hivatalok 330 épületének energetikai korszerűsítésére.

A tetőn telepített napelemek biztosítják, hogy az épület energetikailag igazán takarékos legyen

2014 és 2017 között a kormányhivatalok ingatlanfejlesztésére hazai forrásból több mint 16 milliárd forintot biztosított a költségvetés, amelyből már 50 ingatlan fejlesztése meg is valósult. Korábban is volt hasonló program, amelyben 113 épületet korszerűsítettek. Komoly költségmegtakarítás valósítható majd meg a korszerűsítések által. Az elmúlt három évben 2,23 milliárd forint ingatlanfejlesztési forrást irányítottak Nógrád megyébe részben hazai, részben uniós forrásból.

Dr. Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár és Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott az ünnepélyes szalagátvágás pillanatában

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.