EUR: 323,07 Ft
CHF: 275,97 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Salgótarján

Ötből egy újítás elkészült

Átadták a Salgótarjáni Közlekedésfelügyelet felújított épületét. Ez a beruházás egy ötlépcsős folyamat első állomása volt.

A Nógrád Megyei Kormányhivatalnak 1,15 milliárd forint áll rendelkezésére uniós forrásból, hogy felújítsa öt épületét.


– Remélem, hamarosan végezni fogunk több épületben is a munkálatokkal. Pásztón érintett az Állategészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági osztály, valamint a földhivatal, Salgótarjánban pedig a földhivatalt is felújítják. Nagyobb falat a Megyeháza épületének felújítása, amelynél most várható a közbeszerzési eljárás lezárása. Ezen az épületen, ami manapság műszakilag lehetséges, mindent megcsináltunk, amiért ezúton is köszönetet mondunk a munkát végző cégnek. Három célt akartunk teljesíteni, ami sikerült is: olcsóbb legyen a működtetés, valamint az ügyfelek és a dolgozók is jól érezzék itt magukat – fejtette ki dr. Szabó Sándor kormánymegbízott az első avatáson.

Tavaly szeptemberben kezdődtek az energetikai korszerűsítés munkálatai a Salgótarjáni Közlekedésfelügyelet épületén. Elvégezték az épület teljes nyílászárócseréjét, fűtéskorszerűsítését, napelemekkel szerelték fel az ingatlant és hőközpontot szereltek be.


A „KPM” épületének energetikai korszerűsítése magába foglalta a szigetelést, a nyílászárócserét és a fűtéskorszerűsítést is

– Azért volt szükség erre a beruházásra, mert a hazai épületek jelentős része műszaki és hőtechnikai szempontból elavult. Ma Magyarországon az energia 40 százalékát az épületeinkben használjuk el, ennek is közel kétharmadát hűtésre, illetve fűtésre. A középületek nyolcvan százaléka nem felel meg azoknak a korszerű műszaki és hőtechnikai követelményeknek, amelyeknek most már ez az épület eleget tesz – fogalmazott dr. Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőbeszédében, majd hangsúlyozta, hogy 25 milliárd forint áll rendelkezésre a fővárosi és megyei kormány- és járási hivatalok 330 épületének energetikai korszerűsítésére.

A tetőn telepített napelemek biztosítják, hogy az épület energetikailag igazán takarékos legyen

2014 és 2017 között a kormányhivatalok ingatlanfejlesztésére hazai forrásból több mint 16 milliárd forintot biztosított a költségvetés, amelyből már 50 ingatlan fejlesztése meg is valósult. Korábban is volt hasonló program, amelyben 113 épületet korszerűsítettek. Komoly költségmegtakarítás valósítható majd meg a korszerűsítések által. Az elmúlt három évben 2,23 milliárd forint ingatlanfejlesztési forrást irányítottak Nógrád megyébe részben hazai, részben uniós forrásból.

Dr. Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár és Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott az ünnepélyes szalagátvágás pillanatában

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.